Bi' Orası Kalmıştı: Microsoft, Office Programlarına OpenAI Desteği Getirmeyi Planlıyor

13
2
0
0
0
Yapay zeka teknolojisi tüm hayatımıza dahil olmaya başladı. İnternet kullanımımızda da büyük bir fayda sağlayan ve daha büyük işlere imza atacağı söylenen yapay zekalar şimdide Microsoft Office'e gelebilir.

Microsoft Office'un içindeki PowerPoint, Excel, Outlook, Word ve daha pek program işimizde, günlük hayatımızda hayatımızı kolaylaştırıyor. Bu sebeple de yeni eklentiler, özellikler de hepimizi yakından ilgilendiriyor.

The Information'da yer alan bir iddiaya göre Microsoft'un planlarında ise çok daha büyük bir değişiklik yaratacak şeyler var. Zira gelen iddiaya göre Microsoft, Open AI'ı Office programlarına eklemek istiyor.

Peki bu ne işimize yarayacak?

microsoft office

The Information tarafından hazırlanan rapora göre Microsoft şimdiden Word’e ChatGPT’de kullanılan yapay zekâ modelini getirmek için test çalışmalarına başladı bile. Bu yapay zekâ Word ve Outlook gibi uygulamalarda otomatik doldurma ve metin düzenleme gibi özellikler için kullanılacak. Powerpoint’te ise hem GPT gibi yazı hem de Dall-E 2 gibi tasarım modelleme algoritmaları kullanılacak ve sadece birkaç kelimeyle onlarca sayfalık slaytlar ve slayt tasarımları hazırlanabilecek.

Ancak tabii ki bu yapay zekâ desteğinin Microsoft uygulamalarına gelip gelmeyeceği şu anda belirsiz. Bu belirsizliğin en büyük nedeniyse OpenAI’ın ChatGPT sisteminin hâlâ yanlış olan bilgileri doğruymuş gibi lanse edebilmesi. OpenAI geliştiricileri bu sorunun GPT’nin 4. sürümünde düzeleceğini iddia ediyor ancak ortaya çıkan rapora göre Microsoft bu sorunun tamamen çözüldüğüne ikna olmadan bu sistemi Microsoft uygulamalarına eklemek istemiyor.

Halihazırda Microsoft uygulamalarına çok temel yapay zekâ destekli yazılımlar kullanılsa da şirket, yapay zekânın gelişmesiyle birlikte kullanıcılarının sadece birkaç kelime kullanarak sayfalarca makale yazabilmesini ve hem detaylı hem de özgün slaytlar hazırlayabilmesini amaçlıyor. Ayrıca Microsoft yetkilileri bu yapay zekâ modellerinin erken test aşamasında fazlasıyla başarılı olduğunu da açıkladı.

Kaynak : https://www.theinformation.com/articles/ghost-writer-microsoft-looks-to-add-openais-chatbot-technology-to-word-email
13
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
0
0
0