Mobil Fotoğrafçılık İçin Üretilen En İyi Cep Telefonu Lensleri

5
1
0
0
0
Mobil fotoğraf çekimleriniz için tercih edebileceğiniz en güzel lensleri listeledik.

Son dönemlerde dijital fotoğraf makineleri yerine geçtiğini kabul edebileceğimiz cep telefonları, artık birbirileri ile kamera konusunda da yarışıyor. Taşınabilir DSLR gibi işlevler kazanmaya başlayan telefonlarda eğer daha iyi fotoğraf çekmek gibi bir derdiniz varsa bunlar için birbirinden kullanışlı lensler mevcut.

İşte biz de bunun için kullanabileceğiniz en iyi lens setlerini sizler için sıraladık. Ancak bu lens setlerini ülkemizde bulmak yerine Amazon, AliExpress gibi mecralardan daha rahat bulabileceğinizi belirtmiş olalım.

VicTsing 3'ü 1 Arada Lens Seti

Klipsli bir tutacağa sahip olan lensler 3 parçadan oluşuyor. Bu sette balık gözü,geniş açı lens ile birlikte macro lens de bulunuyor. Klipsli yapısı ile ön kamera için de kullanılıyor olabilmesi oldukça başarılı. Dişli bir gövdesi bulunan lenslerin, değişim sırasında yerinden oynayabiliyor ve bu can sıkıcı bir durum. Fotoğraf çekilmeden önce ayarların tekrar yapılması gerekiyor.

Godzilla Gear

Bu sette de 3 farklı lens bulunuyor. Balık gözü, geniş açı ve makro lenslerin için de yer aldığı bir kılıf ile birlikte geliyor. Bu kılıfı taşıma amaçlı kullanabiliyorsunuz. Bu sayede lenslerin çizilme sorunu ortadan kalkıyor. Ayrıcı tek tek aramak zorunda kalmadığınız için zaman kaybı da ortadan kalkıyor. Mandallı bir aparat ile birlikte gelen set, dişli yapısı ile mantala oturtuluyor. Bu da lens değişiminde oldukça sıkıntılı bir durum.

Photojojo Manyetik Lens Seti

En çok dikkat çeken lens seti olan Photojojo, mobil fotoğraçılık da bir adım ileriye gitmenizi sağlıyor. Standart lenslerin dışında süper balık gözü ve polarize lensi de mevcut. Optik camlardan üretilen lensler, özellikle makro çekimlerde ortaya çıkan bulanıklığı ortadan kaldırıyor. Daha canlı ve keskin renkler sunuyor. Bir diğer artısı ise mıknatıslı bir yapıya sahip olması. Telefonun kamera kısmına yerleştirilen metal kılıf sayesinde, lensleri istediğiniz zaman kolayca çıkarabilirsiniz. Çevirmek ile uğraşmıyacağınız için hem daha seri pozlar yakalyacaksınız hem de her seferinde ayar yapmak zorunda kalmayacaksınız. Tabii ona göre de fiyatı var. 99 Dolar gibi bir fiyata sahip olan Photojojo, fiyatına göre yine de başarılı çekimler sizlere sunabilir.

Aukey Ora

Dayanıklı alüminyum malzemeden üretilen lens gövedesi, darbelere ve ezilmelere karşı daha dayanıklı bir yapıya sahip. 120 derecelik geniş açı ve 15x macro lensi ile oldukça iddialı. Parıltıyı ve yansımaları azaltıcak şekilde tasarlanan cam yapısı bulunuyor. Aynı zamanda lens kısmındaki kauçuk yapısı ile temas yerlerinde ki çizilmeleri önlüyor.

Eğer bu listemiz dışında sizlerin de tavsiye edebileceği lens modelleri varsa yorumlar bölümünden aktarabilirsiniz.

Kaynak : http://www.androidcentral.com/best-universal-lenses-android-phones
5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0