MSI, Computex 2023'te Şov Yaptı: İşte Yepyeni Ekran Kartları, Bilgisayarlar ve Dahası!

5
2
1
0
0
Bilgisayar dünyasının önemli isimlerinden MSI, Computex 2023'te yepyeni ürünler duyurdu. Şirketin yaptığı duyurular arasında ekran kartları, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, yazılımlar ve bir de mesh sistemi bulunuyor.

Dünyanın en popüler teknoloji şirketlerinden MSI, Tayvan'da gerçekleştirilmekte olan Computex 2023 etkinliklerinde sahne aldı. Şirket, etkinlikler kapsamında yepyeni ürünlerini duyurdu. Dikkat çekici olan şey, şirketin bu yıl daha çok üretkenlik odaklı ürünlerle karşımıza çıkmış olmasıydı. Oyuncu donanımları sektörünün önde gelen markalarından biri olmayı çoktan başaran MSI, önümüzdeki yıllarda iş odaklı donanımlar konusunda da en çok konuşulan markalardan biri haline gelebilir.

MSI'ın Computex 2023 etkinliklerinde hemen her kategoride ürün tanıtımı gerçekleştirildi. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve doğrudan bu ürünlere bakalım.

MSI Prestige 16 dizüstü bilgisayar

MSI Prestige 16

Red Dot tasarım ödüllü bir dizüstü bilgisayar olarak karşımıza çıkan MSI Prestige 16, dikkat çekici özelliklere sahip. Bunun başında da dizüstü bilgisayarın magnezyum alaşım kasaya sahip olması geliyor. Prestige 16, bu özelliği sayesinde sadece 1.5 kilogram ağırlığa sahip. Intel'in en yeni işlemcileri ile NVIDIA'nın GeForce RTX 40 serisi GPU'larından güç alan dizüstü bilgisayar, grafik tasarımcıların vazgeçilmezi olan "NVIDIA Studio" platformunun da bir üyesi. MSI Prestige 16, 140W PD3.1 USB Type-C girişi de sunuyor.

MSI Commercial 14 dizüstü bilgisayar

MSI commercial 14

Şirketler için çeşitli avantajlar sunan Commercial 14'te bir dizi ek güvenlik özelliği bulunuyor. Bunlar NFC ve akıllı kart okuyucu olarak karşımıza çıktı. Bu özellikler, Commercial 14'ü açmak isteyen bir kişinin akıllı kartı takmadan işlem yapamayacağı anlamına geliyor. 'Temiz dünya' odaklı bir ürün olarak karşımıza çıkan Commercial 14'ün klavyesi ve ambalajının yüzde 90'ı geri dönüştürülmüş malzemeden imal edildi.

MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS ile GAMING serisi ekran kartları

msi geforce rtx 4060 ti

MSI, Computex 2023 kapsamında ekran kartı ürün gamını da genişletti. Bu bağlamda; GeForce RTX 4060 Ti VENTUS ile GAMING ekran kartları duyuruldu. GAMİNG serisi ekran kartları her zaman olduğu gibi Mystic Light aydınlatma, üstün soğutma sistemleri ve düşük ses seviyesine odaklanırken, VENTUS serisi ekran kartları ise fiyat-performans odaklı.

Z790 MAX ve PROJECT ZERO Back-Connect anakart

msi anakart

MSI B650M PROJECT ZERO anakartlar, özellikle de düzen takıntısı olan tüketicileri mest edecek. Çünkü bu anakartta kablo bağlantıları alıştığımızın tersine arka taraftan yapılıyor. Bu sayede anakartın üzerinde kablo bağlantıları görünmeyecek. MSI Z790 MAX anakart ise Wi-Fi 7 ve 5GbE LAN gibi yeni nesil bağlantı çözümlerine sahip.

Grafik tasarımcılar için masaüstü bilgisayar: PRO DP180

MSI pro dp180

MSI, grafik tasarımcıları da unutmadı. Bu bağlamda; şirketin yeni masaüstü bilgisayarı PRO DP180, NVIDIA Studio kayıtlı bir ürün. NVIDIA GeForce RTX ekran kartları ve 13. nesil Intel Core i7 işlemcilerle donatılan masaüstü bilgisayar, yapay zeka destekli özellikler için de özel bir optimizasyon sağlıyor. Wi-Fi 6E, USB Type-C portları ve microSD kart okuyucu gibi özellikler, bu masaüstü bilgisayarda bizleri karşılıyor. MSI PRO DP180, grafik tasarım şirketlerinin yeni gözdesi olacak gibi görünüyor.

PRO DP10 13M: Üst düzey performans sunan mini bilgisayar

MSI PRO DP10

PRO DP10 13M, hacmi 1,1 litre civarında olan ultra küçük bir bilgisayar. Ancak iş performansa geldiğinde, bu küçük bilgisayarın içinden bir canavar çıkıyor. 13. nesil Intel Core i7 işlemcilerle desteklenen bilgisayar, DisplayPort, HDMI, VGA ve Thunderbolt 4 portları ile aynı anda dört ekrana birden bağlanılmasını sağlıyor. 

49 inç kavisli QD-OLED konsept monitör

QD-OLED 49

MSI, Computex 2023 etkinliklerinde 49 inç görüntü alanına sahip yepyeni bir monitör gösterdi. QD-OLED serisinin bir parçası olan bu monitör, MSI'ın özel görüntüleme teknolojilerinden Gaming Intelligence ve OLED Care'i bünyesinde barındırıyor. 240 Hz tazeleme oranına sahip monitör, türünün tek örneği olarak lanse edildi.

MD272QXP monitör

MD272QXP

MSI'ın 27 inç ekranlı yeni monitörü MD272QXP, WQHD çözünürlük ve 100 Hz tazeleme hızı sunuyor. Vaktinin büyük bölümünü bilgisayar başında geçirenler için önemli avantajlara sahip olan monitörün yüksekliği, eğimi ve kendi eksenindeki pozisyonu ayarlanabiliyor. EyesErgo ve Less Blue Light PRO gibi teknolojilerle TÜV Rheinland sertifikalarına da sahip olan monitör, sahip olduğu incecik çerçevesiyle de dikkat çekiyor.

MSI MPG GUNGNIR 300 mid-tower kasa

MSI MPG GUNGNIR 300

MSI'ın orta seviye oyuncu bilgisayarları için tasarladığı mid-tower kasası MPG GUNGNIR 300, 360 mm'lik sıvı soğutma sistemleri ile 12x12'lik soğutma fanlarına ev sahipliği yapabiliyor. Kasanın en önemli özelliği ise küçük boyutlu NVIDIA GeForce RTX 40 serisi ekran kartları için özel bir destek mekanizmasına sahip olması. 90 derece ayarlanabilen bu mekanizma, ekran kartının ağırlığını üstleniyor ve bu sayede güvenli bir deneyim sunuyor.

MSI MAG CORELIQUID E sıvı soğutma

MSI MAG CORELIQUID E

MSI MAG CORELIQUID E sıvı soğutma sistemi, soğutma verimliliğini artırmak için özel olarak optimize edilen bir ürün. MSI CENTER uygulaması ile entegre çalışabilen sıvı soğutma sistemi, kullanıcıların kendilerine özel ayarlar yapabilmelerine de imkan tanıyor.

MSI SPATIUM M570 PRO SSD

MSI SPATIUM M570 PRO SSD

1 TB, 2 TB ve 4 TB şeklinde üç farklı depolama seçeneğinin sunulduğu SPATIUM M570 PRO SSD modeli, 12000 MB/s okuma, 10000 MB/s yazma hızına sahip. MSI'ın özel olarak dizayn ettiği pasif soğutma sistemine sahip olan SSD, saatler boyunca ağır kullanımda bile performanstan ödün vermiyor.

MRAX60 mesh sistemi

MRAX60

MSI MRAX60 mesh sistemi, kullanıcıların evlerindeki Wi-Fi bağlantı sorunlarını ortadan kaldırabilen bir ürün. 6000 Mbps'ye kadar kullanılabilen MRAX60, 8K çözünürlükte videolar, düşük gecikmeye ihtiyaç duyan oyunlar ve video konferans görüşmeler için sorunsuz bir deneyim vadediyor. 

Voicemod X: MSI'ın yeni ses değiştirme uygulaması

Voicemod X

MSI'ın içerik üreticiler için tasarladığı yeni çözümü de Voicemod X. Bir ses değiştirme uygulaması olarak karşımıza çıkan Voicemod X, ek ses kartlarına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Üstelik bu uygulama, içerik üreticinin kullanacağı ses efektine göre RGB aydınlatma efekti de sağlıyor. Voicemod X, önümüzdeki aylarda resmi lansman yapacak.

Kaynak : https://www.msi.com/news/detail/MSI-Rolls-Out-a-Series-of-New-Products-A-Strong-Showing-Starts-at-COMPUTEX-2023-141864
5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0