Mulan, Bu Hafta Gişede İstediğini Bulamadı

22
6
3
2
1
Disney’in 1998 yılında yayınladığı klasik animasyonun gerçek oyuncular kullanılarak gerçekleştirilen yeniden çekimi, gişede firmanın istediği noktaya ulaşmayı şimdilik başaramadı.

Koronavirüs pandemisi sonrasında oldukça ciddi sıkıntılar yaşayan sinema sektörü yakın zamanda yeniden canlanmaya başladı. Tenet gibi filmler vizyonda yeniden hareketlenmeler yaşanmasını sağladı.

Disney de beyaz perdede yayınlayamadığı yeni filmi Mulan’ı kendi yayın platformu üzerinden ücretli olarak izlemeye açmış, ayrıca bazı bölgelerde de sinemalarda gösterime sokmuştu. Yine de film istenilen başarıyı yakalayamadı.

Mulan 6 milyon dolarda kaldı

mulan

Disney+ platformunda ücretli olan, ona ek olarak Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Singapur, Tayland, Rusya, Yunanistan, Macaristan, İsrail, Slovenya, Kuveyt, Ukrayna, Polonya ve Çin’de de beyaz perdede kendine yer bulan Mulan, ABD dışı pazarlarda 6 milyon dolar toplayabildi. 

Genel olarak hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden gelen yorumlar, yapımın iyi olduğu ama o kadar da muhteşem olmadığı şeklindeydi.

Ek olarak film Çin’de pek de hoş karşılanmadı. Sonuçta izleyebildiği yabancı film sayısı oldukça kısıtlı olan Çinlilerin daha fazla Çinle ilgili film izlemek istememesi oldukça beklenebilir bir durumdu. Disney’in burada aldığı risk olumsuz sonuçlar yarattı.

Tenet başka bir seviyeye çıktı

new mutants

Hem ABD içinde hem de yurt dışında büyük ilgi gören Tenet, zirvedeki yerini korurken bir başka Disney yapımı olan The New Mutants ise haftasonu döneminde 2,9 milyon dolara ulaştı ve muhtemelen bu dönemi 3,5 milyon dolarla tamamlayacak. 

X-Men serisinin bu yan filmi, 80 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilmişti. Yapımın pazar gününe kadar ABD içinde 12,5 milyon dolar, ABD dışında ise 21 milyon dolar gişeye ulaşması bekleniyor. Muhtemel yapım zarar etmeyecek ancak eski Marvel rakamlarını da yakalaması zor.

Ülkemizdeki sinemalarda şu anda Tenet ve Mulan’a ek olarak Pretoria’dan Kaçış, Antebellum, Oda, Nuh Tepesi gibi yapımlar da yer alıyor.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/scottmendelson/2020/09/06/movies-box-office-weekend-mulan-disney-bill-and-ted-keanu-reeves-x-men-new-mutants-unhinged-russell-crowe/#ac011b100d24
22
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
6
3
2
1