Netflix, Tartışma Yaratan 'Minnoşlar' Filmini Türkiye'de Kütüphanesinden Kaldırdı

187
43
6
3
2
Netflix'in 9 Eylül 2020 tarihinde yayınlayacağı ve dünya çapında tartışmalara neden olan Fransız filmi Cuties (Minnoşlar), platformun Türkiye kütüphanesinden kaldırıldı.

Dünyanın en çok aboneye sahip ücretli içerik platformu Netflix, önümüzdeki günlerde yayınlanması planlanan Fransız filmi Minnoşlar (Cuties) ile dünya gündemine oturmuştu. Çocuk yaştaki karakterlerin yetişkin içerikli bir filmde, cinsellik konulu bir senaryo ile başrolde olmaları, adeta infial yaratmıştı

Netflix, Sundance Festivali'nde ödül alan bir yapım olarak Cuties'e karşı verilen tepkileri abartı bulmuş, ancak filmin afişini ve açıklamasını değiştirmişti. Nitekim Netflix'in kriz yönetimi her açıdan başarısız karşılandı. Türkiye'de ise devreye RTÜK girdi, önce bir rapor hazırlandı, ardından filmin platformdan kaldırılmasına karar verildi

Minnoşlar (Cuties) filmi Netflix'in Türkiye kütüphanesinden kaldırıldı:

netflix cuites

Anlaşılan o ki Netflix Türkiye, RTÜK'ün aldığı karara karşı herhangi bir açıklama bulunmadan yaptırımı kabullendi. 19 Ağustos tarihinden itibaren erişime açık olan film, artık Netflix Türkiye üzerinden izlenemeyecek. 

Netflix Hollanda ve Belçika gibi ülkelerde Cuties filmini kütüphanesinde tutmaya devam ettiğini belirtelim. Filmin dünya çapında yarattığı tepkiler, Türkiye gibi başka ülkelerin kütüphanelerinden silinmesi ihtimalini beraberinde getiriyor.

187
43
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
187
43
6
3
2