RTÜK, Netflix'in Tepki Çeken 'Minnoşlar' Filmi İçin Raporunu Hazırladı: İşte İlk Bilgiler

144
60
26
6
3
Netflix'in bir süredir tartışılan yeni filmi Minnoşlar ile ilgili bir gelişme yaşandı. RTÜK, filmle ilgili olarak raporunu hazırladı. Rapor, filmin yayından kaldırılmasını ve platforma para cezası verilmesini ön görüyor. Netflix'in filmle ilgili nasıl bir adım atacağı bilinmiyor.

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix'in bir süredir gündemden düşmeyen yeni filmi "Cuties" ya da Türkçe ismiyle "Minnoşlar"la ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İhlas Haber Ajansı'nda yer alan bir habere göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Netflix için hazırladığı raporu tamamladı. RTÜK yetkililerinden edinilen bilgilere göre yetkililer, Netflix'e yaptırım uygulamayı düşünüyor.

İHA'da yer alan bilgilere göre RTÜK, söz konusu filmin katalogdan kaldırılmasına ve Netflix'in para cezasına çarptırılmasına hükmetmiş durumda. Eğer Netflix, bu kadar üzerine filmle ilgili bir politika değişikliği yapmazsa perşembe günü yapılacak toplantıda, Netflix için yaptırımlar ortaya çıkacak. Eğer Netflix bu karara rağmen Cuties'i yayınlarsa, bu kez de geçici olarak yayın lisansının iptal edilmesi gündeme gelecek. Yani Netflix, Türkiye'de bir süreliğine erişime kapatılabilir.

Netflix

Sosyal medyada gelen tepkiler, yetkilileri harekete geçirdi

Netflix, Cuties'i duyururken "dişiliğini keşfederek aile geleneklerine meydan okuyan bir çocuk" tanımlaması yapmıştı. İşte bu tanımlama, önce sosyal medyanın gündemine oturmuş, ardından da yetkilileri harekete geçirmişti. Bu bağlamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmış ve RTÜK'e Netflix'in söz konusu filmle ilgili yazılı başvuru yapıldığı ifade edilmişti

Bu arada, bu filmin sadece Türkiye'de tepki toplamadığını da belirtmek gerekiyor. Sosyal medya kullanıcıları tarafından o dönemde "#NetflixPedofilia" isimli bir etiket oluşturularak, dünyanın dört bir yerinden bu etikete yüklenilmiş ve on binlerce paylaşım yapılmıştı. Açık konuşmak gerekirse filmde bazı mantık hataları da bulunmuyor değil. Örneğin film, 11 yaşındaki kız çocuklarını konu almasına rağmen "18+" olarak sınıflandırılıyor. 

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/kultur/202009011042761633-cuties-filmi-icin-rtukteki-rapor-tamamlandi-netflixe-yaptirim-uygulanmasi-gundemde-/
144
60
26
6
3
Emoji İle Tepki Ver
144
60
26
6
3