Netflix Hayal Kırıklığı Yaratan Resident Evil Dizisini İptal Etti: Daha Yeni Gelmişti Bi' Bekleseydiniz?

22
6
3
2
1
Netflix, daha geçtiğimiz ay ilk sezonu yayınlanan video oyun uyarlaması dizisi Resident Evil: Biohazard'ı iptal etti. Bu kararın arkasındaki sebep, dizinin beklenenin altında kalması.

Son zamanlarda popüler video oyunlarının dizi veya film uyarlamalarında ciddi artışlar yaşanıyor. 2023’te çıkması beklenen The Last of Us dizisi, henüz tarihi belli olmayan God of War dizisi, geçtiğimiz günlerde kim tarafından yazılacağı belli olan Horizon Zero Dawn dizisi bunlardan yalnızca birkaçı. Dünyaca ünlü korku oyunu serisi Resident Evil da bu furyaya katılmış ve Netflix tarafından çekilen bir diziyle karşımıza çıkmıştı.

Oyunun heyecanla beklenen TV uyarlaması, geride bıraktığımız temmuz ayında Netflix üzerinden bekleyenleriyle buluşmuştu. Ancak hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden gelen yorumlar, yapımın pek de başarılı olmadığını göstermişti. Bu hayal kırıklığının ardından ise geçtiğimiz saatlerde dizinin geleceği ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Netflix, Resident Evil: Biohazard'ı iptal etti

Deadline tarafından paylaşılan bir rapora göre Resident Evil dizisi daha ilk sezonunun yayınlanmasından iki ay bile geçmeden iptal edildi. Resident Evil: Biohazard'ın dizisinin yeni sezon için Netflix'ten onay alamamasının sebebi olarak da düşük izlenme sayıları gösterildi. 

Yapım, ilk çıktığında iyi bir izlenmeye ulaşsa da devamında bu başarıyı sürdüremedi ve Netflix’in ilk 10’unda yer alamadı. Bunun yanı sıra Rotten Tomatoes’taki eleştirmenlerden %55, seyircilerden ise %27 gibi oldukça düşük puanlar aldı. Resident Evil’ın Metacritic’teki puanı 53 iken IMDB puanı ise 3,9’du. Bu sayılar, yapımın bekleneni hiç karşılayamadığını gösterdi ve ikinci sezon onayını alamamasının en büyük sebeplerinden oldu.

Andrew Dabb tarafından geliştirilen Resident Evil, Lance Reddick, Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Nunez gibi isimleri kadrosunda bulunduruyor. Yapım, 2036 yılında ölümcül bir virüsün küresel bir kıyamete yol açmasının on dört yıl sonra Jade Wesker isimli karakterin hayatta kalma mücadelesine odaklanıyor. Ayrıca, Wesker’ın New Racoon City’deki geçmişi, kardeşinin başına gelenler ve babasının Umbrella Corporation ile olan bağlantıları da dizide işleniyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/culture/entertainment/netflix-cancels-resident-evil-after-one-season-report-says/
22
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
6
3
2
1