Nokia'nın Tuşlu Telefon Konseptiyle Android'i Birleştirdiği Yeni Cihazı

71
30
6
5
4
Nokia'nın Tuşlu Telefon Konseptiyle Android'i Birleştirdiği Yeni Cihazı
Telefonların yayılmaya başladığı dönemlerde insanlar, düşük bütçeli akıllı telefon istediler ve cevabı Android’de buldular. Daha da düşüğünü istediler ve bu sefer karşılarına Android Go çıktı ancak bununla da yetinmeyen kullanıcılar için şimdi de Nokia’nın tuşlu Android telefonu geliyor.

Android, çıktığı günden beri bir akıllı telefon işletim sistemi olarak boy gösterdi ve bunun dışında bir cihazda bulunmadı. Şimdilerde istediğiniz bütçede bir Android telefon bulmak mümkün ancak insanlar, internete daha da bağımlı olmaya başladıkça ucuz telefonlar için istek çığ gibi büyüdü. Bu isteğin karşılanması için Android’in daha düşük özellikli telefonlarda çalışmasını sağlayan Android Go işletim sistemi çıkarıldı.

Son gelen haberlere göreyse Nokia, içerisinde Android işletim sistemi bulunduran tuşlu bir telefon piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Hatta cihazın fiziksel bir prototipi ve incelemesi de mevcut. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Nokia'dan Android işletim sistemine sahip tuşlu telefon:

Tuşlu telefondaki Android, tabii ki bir akıllı telefondakinden farklı. Bunun sebebi de tahmin edebileceğiniz gibi birinin dokunmatik birinin tuşlu olması. Telefonun özellikleri de bir hayli düşük. Yani telefonda Android işletim sistemi bulunuyor dendiğinde beklentinizi yüksek tutmamanızı tavsiye ederiz.

Bu kısa inceleme videosunda Google Asistan, Haritalar, Chrome ve Android sistem ayarlarını görebiliyoruz. Birçok arayüz bileşeni ise küçük ekran ve tuşlu kontrol formuna adapte edilmiş. Bu da düşük seviye donanımın işlemleri kolayca halledebilmesi için yapılmış. Nokia'nın bu hamlesinin piyasada nasıl bir karşılık bulacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/nokia-android-feature-phone-video/
71
30
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
71
30
6
5
4