İki Çizgiyle Bile Şaheser Oluşturabilirsiniz: İşte NVIDIA'nın Herkesin Kullanabileceği Teknolojisi

7
1
1
0
0
NVIDIA, dünya üzerindeki 110 milyondan fazla dijital tasarımcıya, 110'dan fazla uygulama ile hizmet veriyor. Peki bu nasıl mümkün oluyor? NVIDIA, dijital tasarımcılar için tam olarak ne yapıyor?

NVIDIA Türkiye Pazarlama ve İletişim Müdürü Can Us, sektöre ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı açıklamalarda dünya genelinde 110 milyondan fazla kişinin dijital tasarım üzerinde çalıştığından bahseden Us, NVIDIA olarak tüm bu dijital sanatçılara destek verdiklerini söyledi. 

NVIDIA olarak donanım alanında RTX ekran kartına sahip Studio platformuna dahil dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarla, yazılım alanında geliştirdiğimiz NVIDIA Broadcast, Omniverse ve Canvas gibi ücretsiz programların yanı sıra 110’dan fazla uygulamaya sağladığımız RTX’e özgü yeteneklerle, yaratıcılığa dair tüm çalışmalarda sıra dışı bir hız ve verimlilik sunuyoruz.” ifadelerini kullanan Can Us, yaptığı açıklamayla herkesin dikkatini çekmiş oldu. Peki tüm bunlar ne demek oluyordu

NVIDIA, dijital tasarımcılara nasıl destek oluyor?

NVIDIA

NVIDIA’nın ekran kartlarının ultra güçlü olduğu zaten herkes tarafından bilinen bir gerçek. Şirket bugün, video oyun sektörünün oyun kurucusu pozisyonunda. Ayrıca sadece video oyun sektörü değil, üç boyutlu tasarımlar, render alma, mimari görselleştirme, fotoğraf ve video düzenleme sektörü de NVIDIA’dan güç alıyor. Peki bunlar nasıl mümkün oluyor? Bu haberimizde, NVIDIA’nın dijital tasarımcılara sunduğu ürün ve hizmetlerden bahsedeceğiz.

“NVIDIA Studio” sertifikalı bilgisayarlar, profesyonellerin vazgeçilmezi haline geldi!

NVIDIA Studio

NVIDIA, 2019 yılında önemli bir karar aldı ve NVIDIA Studio isimli bir platform kurdu. Bu platformun amacı, NVIDIA ekran kartlarının gücünü profesyonellere ulaştırmaktı. Yapılan çalışmalar ile içerik üreticiler için özel olarak optimize edilmiş “NVIDIA Studio” sertifikalı bilgisayarlar üretilmesini sağlayan şirket, işin yazılım tarafına da yoğunlaştı. NVIDIA Studio sertifikasına sahip bilgisayarlar, bugün 110’dan fazla profesyonel yazılımda GPU hızlandırma desteği sunuyor ve işleri hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor.

Peki NVIDIA, hangi uygulamalarda GPU hızlandırma desteği veriyor?

NVIDIA Canvas:

NVIDIA canvas

NVIDIA Canvas, GPU hızlandırma desteği verilen en önemli yazılımlardan bir tanesi. Yukarıda da gördüğünüz gibi oldukça basit çizimleri profesyonel hale getirmeye yarayan uygulama, devrim niteliğindeki yapay zeka modeli ile ekranı gerçek zamanlı olarak dolduruyor. Bir malzemeyi değiştirmek, kar tanelerini çime dönüştürmek ve tüm görüntüyü bir kış manzarasından tropik bir cennete dönüştürmek mümkün hale gelirken sonsuz sayıda yaratıcı olasılıkları sunuluyor. NVIDIA Canvas, görüntüyü tam olarak ihtiyaç duyulan şekilde özelleştirmeyi sağlıyor. Canvas, bir resmin görünümünü ve hissini değiştiren dokuz stile ve gökyüzünden dağlara, nehirden taşa kadar değişen yirmi farklı malzemeye sahip. Elementleri ayrı tutmak için farklı katmanlar boyanabiliyor. Sıfırdan başlanabiliyor veya örnek sahnelerden birinden ilham alınabiliyor. İdeal görüntüyü oluşturduktan sonra Adobe Photoshop'a aktarma da yapılabiliyor. Böylece görsel geliştirmeye devam edilebiliyor.

NVIDIA Broadcast:

NVIDIA Broadcast

NVIDIA Broadcast, her odayı bir profesyonel bir stüdyoya dönüştürüyor. Yapay zekayla geliştirilmiş ses ve video ile canlı yayınlar, sesli sohbetler ve video konferans görüşmeler bir üst seviyeye taşınıyor. Yüksek klavye sesi, rahatsız edici mikrofon paraziti, gürültülü çalışan PC fanları ve arka plan yankısı, NVIDIA Broadcast’in sunduğu Parazitlenmeyi ve Oda Yankısını Giderme özelliği sayesinde bir tuşla ortadan kaldırılıyor.  Kullanıcılar sessiz bir ortam bulmak zorunda kalmadan yayın yaparken, çalışanlar online toplantılara her yerden katılım gösterebiliyorlar.

Blender:

NVIDIA Blender

Blender; modelleme, animasyon, render ve simülasyon için ücretsiz ve açık kaynaklı olarak sunulan bir 3D içerik oluşturma paketidir. Blender, RTX GPU'larına özel donanım ışını izleme ve yapay zeka tabanlı gürültü giderme özelliği ile daha da hızlandırılmış GPU özellikli bir yol izleyici olan Blender Cycles'ı içeriyor. Yapılan iyileştirmelerle karmaşık yüksek doğruluklu tasarımlar, dakikalar yerine saniyeler içinde oluşturulabiliyor.

Adobe Premiere Pro:

Adobe Premiere Pro

Dünyadaki videoların yaklaşık yüzde 60'ı telefonlardan izleniyor. İnsanların % 90'ı bu cihazları dikey modda kullanıyor. Sosyal medya platformları, ekran verimini en üst düzeye çıkarmak amacıyla videolar için “portre görünüm” oranlarını giderek daha fazla benimsiyor. Ancak çoğu video kamera, videoyu yatay en boy oranında yakalıyor. Bu, video editörlerinin videolarını manuel olarak kırpmalarını gerektiriyor. Bu dönüşümü otomatikleştirmek ise büyük bir zaman tasarrufu sağlıyor. 

Adobe Premiere Pro, GPU hızlandırmalı bir yapay zeka özelliğini piyasaya sürerek, bunu mümkün kıldı. Bir videodaki birincil konuyu tanımlamak ve izlemek için Adobe Sensei AI kullanan yazılım, video içeriğini farklı en boy oranları için akıllıca yeniden boyutlandırıyor. NVIDIA RTX GPU'ları, CPU'lardan %400 daha hızlı performans sunuyor. Yeni Auto Reframe özelliği ile video editörleri videolarını sosyal medya için her zamankinden daha hızlı hazırlayabiliyorlar.

Adobe Lighroom ve Photoshop:

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop Lightroom Classic CC, önde gelen görüntü düzenleme yazılımları arasında yer alıyor. Ham kamera formatlarıyla kullanıldığında, fotoğrafçılara beyaz nokta, pozlama, renk ve ton gibi bir görüntüye herhangi bir zarar vermeyecek yönlerini değiştirerek çarpıcı bir şekilde iyileştirme imkanı veriyor. Adobe Lightroom, görüntüleri görüntü alanında düzenlerken ve görüntülerken GPU hızlanmasını kullanmış olsa da Lightroom artık ayrıntıları geliştirmek, çözünürlüğü artırmak ve otomatik konu ve gökyüzü maskelemesi sağlamak için GPU hızlandırılmış yapay zeka gücünden yararlanıyor. 

Adobe'deki mühendisler, Sensei AI’den yararlanarak ham dosya eklentisinin sorunlu alanlarına odaklanan RAW görüntüleri demozik hale getirmek için bir sinir ağı oluşturdu. Lightroom AI özellikleri, bu sinir ağını kullanarak ham dosyaları işlemek için RTX Tensör Çekirdeklerinden yararlanıyor. Super Resolution ve Enhance Details işlevini kullanırken, sonuç, geleneksel enterpolasyon yöntemini kullanarak orijinal RAW dosyasından mümkün olandan daha fazla görüntü ayrıntısı çıkarma yeteneğidir. Select Subject ve Select Sky akıllı AI maskeleme işlevleri kullanıcılara hızlı bir şekilde son derece rafine maskeler oluşturma olanağı sunarken, yerelleştirilmiş görüntü ayarlarının uygulanmasını kolaylaştırıyor.

NVIDIA Omniverse:

NVIDIA Omniverse

Her yere entegre olmaya başlayan Metaverse uygulamaları, içerik oluşturan sanatçılardan, sanal dünyalarda eğitilmiş yapay zekalar oluşturan geliştiricilere veya endüstriyel süreçlerinin dijital ikiz simülasyonlarını inşa eden işletmelere kadar, herkes için önemli fırsatlar sunuyor.

Evrensel Sahne Açıklamasına (USD) dayalı genişletilebilir bir platform olan NVIDIA Omniverse, bireylerin ve ekiplerin özel 3D boru hatları oluşturmalarını ve büyük ölçekli sanal dünyaları her zamankinden daha hızlı simüle etmelerini sağlıyor. NVIDIA Omniverse yalnızca karmaşık 3D iş akışlarını hızlandırmakla kalmayıp, aynı zamanda fikirlerin ve inovasyonun bir sonraki sınırını görselleştirmek, simüle etmek ve kodlamak için de yepyeni yöntemler sağlıyor. Üstelik ışın izleme, yapay zeka ve hesaplama gibi karmaşık teknolojileri 3D boru hatlarına entegre etmenin artık bir maliyeti de yok.

İşte NVIDIA, tüm bu hizmetler ile dijital tasarımcılara yardımcı oluyor. Şirketin çalışmaları sürdükçe, sektöre olan katkıları da artacak gibi görünüyor…

7
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
1
0
0