Neredeyse Yarışı Bitirebilen Herkesin Puan Aldığı Olaylı Tuscan Grand Prix Tamamlandı

40
12
11
9
6
Neredeyse Yarışı Bitirebilen Herkesin Puan Aldığı Olaylı Tuscan Grand Prix Tamamlandı
Formula 1 bir kez daha İtalya’da, bir kez daha kaos yaratıyor. İki defa duran Tuscan Grand Prix, her anlamda unutulmaz yarışlardan biri olmayı başardı.

Formula 1, geçen yıllar içerisinde daha güvenli bir spor haline geldi. Hem araçlar hem de yarış pistleri oldukça güvenli hale geldi. Öte yandan Tuscan Grand Prix’in yapıldığı Muginello gibi eski tarz pistler sürprizlerle dolu olmaya devam ediyor.

Ferrari’nin 1000. yarışı olan grand prixte İtalyan milli marşını Andrea Bocelli seslendirirken Michael Schumacher’in oğlu da babasının 2004’te kullandığı arabayla pistte bir tur attı. Yarış iki defa durdu.

Tuscan GP olaylı başladı

Tuscan Grand Prix, ortalığın karıştığı ve uzun yıllar hatırlanacak bir starta sahne oldu. Daha yarışın ilk başlangıcında yaşanan kazanın ardından son yarışın kazananı Pierre Gasly ve tecrübeli pilot Max Verstappen yarış dışı kaldı. Bu bölümde diğer araçlar da birbirlerine temas etti ve pek çok araçtan parçalar uçtu. Bunun üzerine güvenlik aracı piste girdi ve ardından da yarıştaki ilk kırmızı bayraklar sallandı. 

İkinci başlangıcın ardından da Antonio Giovinazzi, Kevin Magnussen’in aracına temas etti. Magnussen’in Haas’ı da Nicholas Latifi’nin Williams’ına çarptı. Bu esnada da geçen yarış podyuma çıkan isimlerden Carlos Sainz Jr, Giovinazzi’nin Alfa Romeo’suna arkadan çarptı. Dört araç da yarış dışı kaldı.

İkinci kırmızı bayrak geldi

Üst üste iki yarışta kırmızı bayrak görmek bu sporda pek de yaygın bir şey değilken Tuscan’da ise kırmızı bayraklar iki defa sallandı. Planlanandan çok daha uzun süren yarışta ikinci kırmızı bayrak, Stroll’ün lastiğinin patlaması ve pistin dışına uçması nedeniyle sallandı.

Yarışta ise ilk sırayı, hiç de şaşırtmayan şekilde Lewis Hamilton aldı. İkinci sırada da yine Mercedes takımından Bottas yer aldı. Üçüncü sırayı ise Alexander Albon elde etti. Puan alan diğer pilotlar ise sırasıyla Ricciardo, Sergio Perez, Lando Norris, Kvyat, LeClec, Raikkönen ve Vettel oldu. Yarışı yalnızca 12 araç tamamlayabildi.

40
12
11
9
6
Emoji İle Tepki Ver
40
12
11
9
6