Formula 1’de Yılın En Dramatik Yarışı Monza GP, Sürpriz Bir Podyumla Tamamlandı

22
19
2
1
0
Formula 1’de yeni motor modu ve Williams’ın vedası ile zaten dramatik bir hale gelen Monza GP, yarışın 27. turda yeniden başlaması ve Hamilton’ın aldığı cezayla birlikte uzun yıllar boyunca hatırlanacak bir etap oldu.

Formula 1’de 2020-2021 sezonunda Mercedes ve Hamilton’un dominasyonu, pandemi nedeniyle aksayan takvim ve seyircilerin olmaması ile birlikte heyecanını kaybetmişti. Monza pistinde yapılan sezonun sekizinci yarışı İtalya GP, macera arayanlara ilaç oldu.

Ferrariler yok, Hamilton’a ceza

pierre gasly

Tam 19 defa bu GP’de zafere uzanan Ferrari takımı bu yıl yarışın ilk yarısını dahi tamamlamayı başaramadı. İtalyan ekibinin genç pilotu Le Clerc, Parabolica virajında yaptığı kazanın ardından yarış dışı kalırken aracın pistten çıkartılması için de kırmızı bayraklar sallandı ve yarış durduruldu.

Pit yolu kapalı olduğu halde takımdan uyarı gelmediği için pite giren Hamilton, 10 saniye dur kalk gibi ağır (ve haklı) bir cezaya çarptırıldı. Bu nedenle en önde götürdüğü yarışta en arka sıraya düşen İngiliz pilot, yine de puan alabilecek noktaya kadar tırmanmayı başardı. 

Yeni kurallar gereği bir kez daha araçların durur vaziyetten başladığı yarışta, ikinci kalkışın ardından AlphaTauri Honda pilotu Pierre Gasly en öne tırmanmayı başardı ve rakiplerine geçiş imkanı vermedi.

Yepyeni bir podyum

racing point

Son yılların en dramatik finishlerinden birinde Carlos Sainz Jr., yarım saniyenin ardından bir farkla ikinci sırayı aldı. Racing Point-Mercedes’den Lance Stroll de 3. sırayı almayı başardı. Böylece ortaya ilginç bir durum da çıkmış oldu. Ferrari, Mercedes ya da Red Bull üçlüsünden birinin kazanmadığı son yarış 2013 Avustralya idi. Ayrıca genç pilot Gasly, bir Formula 1 yarışını kazanmayı başaran 109. farklı isim oldu.

Bu yarış ayrıca Williams ekibinin de son yarışı oldu. Uzun yıllardır pistlerde gördüğümüz firmanın eski sahipleri takımdan ayrıldıklarını açıkladı.  Formula 1’de bir sonraki Grand Prix de yine İtalya’da koşulacak. F1, Kasım ayında ülkemize de gelecek.

22
19
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
19
2
1
0