Olimpiyatların Başlamasına 1 Gün Kala Tokyo'daki Koronavirüs Vaka Sayısı, Son Altı Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

17
6
5
1
0
Bugüne kadar COVID-19 nedeniyle 15.100 kişinin öldüğü Japonya'da olimpiyatlara geri sayım başlamışken vaka sayısında artış yaşanmaya başladı. Tokyo Olimpiyatları'nın başlamasına bir gün kala Tokyo, 1.979 vaka ile son 6 ayın en yüksek vaka sayısına ulaştı.

Bir yıl sonraya ertelenen ve bu yıl 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Tokyo Olimpiyatları, bugüne kadar COVID-19 pandemisinin yol açtığı tehlikeler nedeniyle birçok kez eleştirilmiş, olimpiyatların yapılmaması için başlatılan imza kampanyasını 400 binden fazla kişi imzalamıştı. 

Tokyo Olimpiyatları'nın başlamasına bir gün kala Tokyo'da vaka sayılarında artış yaşanmaya başlandı. Son 6 ayın en yüksek zirvesini gören Tokya'da vaka sayısı günlük 2 bine yükseldi.

Tokyo Olimpiyatları, tarihin en tartışmalı olimpiyatlarından biri olmaya aday

tokyo olimpiyatları

Dünya çapına aşılanma oranlarının gittikçe artmasıyla birlikte birçok ülke kısıtlamaları bir bir kaldırmaya başladı ve pandemi boyunca seyircisiz yapılan spor müsabakalarının tribünleri de yeniden dolmaya başladı. Vaka sayılarında her ne kadar düşüş yaşansa da binlerce kişinin katılacağı Tokyo Olimpiyatları'nın gerçekleştirilecek olması, özellikle Tokyo'da yaşayan insanlar için büyük bir tehlike olarak görüldü ve yüz binlerce insan olimpiyatların ertelenmesine yönelik başlatılan kampanyaya imzasını attı

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, 12 Temmuz'da COVID-19 nedeniyle Japonya'da olağanüstü hal ilan etmesine rağmen olimpiyatların gerçekleşmesi konusunda ısrarcı davrandı ve kararından dönmeyerek Tokyo Olimpiyatları 2020'nın planlanan tarihte başlayacağını duyurdu.

Ne yazık ki tahmin edilen şey oldu ve olimpiyatlara bir gün kala Tokyo, son altı ayın en yüksek vaka sayısına ulaştı. 15 Ocak'ta kaydedilen en yüksek vaka sayısı 2 bin 44 olmasına karşın bugün Tokyo'da kayıtlara geçen vaka sayısı bin 979'a ulaştı. Başbakan Suga, olağanüstü hal ile birlikte Tokyo'da bulunan mekanlara girişi yasaklarken, açık mekanda oturabilecek kişi sayısına sınırlama getirdi.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/news/tokyo-new-virus-cases-near-2000-a-day-before-olympics-open-tokyo-covid-japan-thomas-bach-jill-biden-b1888534.html
17
6
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
6
5
1
0