Tokyo Olimpiyatları'nın İptal Edilmesi İçin 450 Bin İmza Toplandı

17
9
2
1
1
23 Temmuz'da başlayacak 2020 Yaz Olimpiyatları, Japonya'da vaka sayılarının hala yüksek olması nedeniyle yüz binlerce kişi tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Japonya Eski Barolar Birliği Başkanı Utsunomiya Kenji'nin açtığı olimpiyatların iptal edilmesine yönelik imza kampanyasını katılanların sayısı 450 bini buldu.

Aşıların dünya çapında hızlı bir şekilde uygulanmaya başlamasıyla birlikte çoğu ülke tedbirleri gevşetmeye başladı. Bu ülkelerin başında da günlük vaka sayısı yaklaşık 2 bin 500 kişiyi bulan Japonya geliyordu. Ağustos ayında başlayacak 2020 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak Japonya, radikal bir kararla ağustos ayının sonuna kadar olağanüstü hal ilan etmiş ancak olimpiyatların gidişatında herhangi bir değişiklik yapmamıştı.

Hem Japonya'da bulunan hem de olimpiyatlara katılacak insanların olimpiyatlar yüzünden tehlike altına girmesi, tüm dünyada büyük bir endişe unsuru haline geldi. COVID-19 pandemisi sebebiyle olimpiyatların yapılmasını engellemek adına başlatılan bir kampanyaya katılan insanların sayısı, Japonya'daki vakaların artmasıyla birlikte 450 bini buldu.

"Cesur kararı almanın tam vakti"

tokyo yaz oimpiyatları

Normal şartlar altında kendi yılında yani 2020'de yapılması beklenen 2020 Yaz Olimpiyatları, pandemi nedeniyle ertelenmişti. Dünyanın dört bir yanındaki sporcuların katılım göstereceği olimpiyatların yeni tarihi 2021 olarak belirlendi ancak Japonya'da vaka sayılarının hala yüksek seviyelerde oluşu, binlerce kişinin katılım sağlayacağı bu organizasyona dair endişeleri de beraberinde getirdi. 

Geçtiğimiz mayıs ayında Japonya Eski Barolar Birliği Başkanı Utsunomiya Kenji, "Hayatımızı Korumak için Tokyo Olimpiyatlarını İptal Et" adlı bir imza kampanyası başlatmış, bu kampanyayı şu ana kadar 450 binden fazla insan imzalamıştı. Japonya'nın Ağustos ayının sonuna kadar olağanüstü hal ilan etmesinden sonra olimpiyatları yapmanın mantık dışı olduğunu savunan Kenji, binlerce kişiyi etkileyecek cesur kararı almanın tam vakti olduğunu dile getirdi. 

Şimdilik Japonya hükümetinden olimpiyatlara ilişkin resmi bir açıklama gelmedi ve kararda herhangi bir değişiklik olmazsa, 2020 Yaz Olimpiyatları 23 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında seyircisiz gerçekleştirilecek.

Kaynak : https://www.trthaber.com/haber/dunya/tokyo-olimpiyatlarinin-iptal-edilmesi-icin-450-bin-imza-toplandi-596082.html
17
9
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
9
2
1
1