OpenAI'ın, Google'a Rakip Olacak Arama Motorunu Ne Zaman Tanıtacağı Ortaya Çıktı

8
5
1
1
0
Bir süredir OpenAI'ın ChatGPT'ye arama motoru getirmek için çalışmalar yaptığı iddia ediliyordu. Şimdi ise ne zaman tanıtılacağına dair bilgiler geldi.

Yapay zekâ sektörünün önde gelen isimlerinden OpenAI, bir süredir kendi arama motoru ile gündemde. Birkaç aydır şirketin böyle bir hamle yapacağı konuşuluyordu. Dün ise Bloomberg'in konuyla ilgili yeni bir haberi, OpenAI'ın gerçekten de Google'a rakip olabileceğini ortaya koymuştu.

Şimdi ise konuya ilişkin yepyeni bir iddia ortaya atıldı. Reuters, konuya yakın iki kişiye dayandırdığı bir haberinde, OpenAI'ın 13 Mayıs Pazartesi günü arama motorunu tanıtacağını öne sürdü.

Google etkinliğinden bir gün önce tanıtılabilir

ChatGPT arama motoru

Eğer iddia doğruysa pazartesi gününün bilerek seçildiğini söyleyebiliriz. Çünkü Google, 14 Mayıs'ta Gemini başta olmak üzere yapay zekâ hamlelerine ve yeni duyurularına yer vereceği geliştirici konferansı I/O'yu düzenleyecek. OpenAI'ın direkt Google'a rakip olacak bir arama motoru geliştirdiğini düşündüğümüzde tanıtım için 13 Mayıs tarihinin stratejik bir hamle olduğunu tahmin edebiliriz.

Bloomberg'ün dünkü haberinde OpenAI'ın arama motoru benzer bir sistem üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü bildirilmişti. ChatGPT'ye entegre edilecek sistemin, kullanıcının girdisiyle alakalı ChatGPT yanıtlarının yanı sıra web sonuçlarını da sunacağı söyleniyordu.

OpenAI'ın arama motoruyla ilgili bildiklerimiz şimdilik bu kadar. İddiaların doğru çıkıp çıkmayacağını pazartesi günü göreceğiz.

Yeni özelliğin uzun yıllardır arama tarafını domine eden Google'a gerçekten rakip olup olmayacağı da merak konusu. Google, bir süredir aramadaki hâkimiyetinin tehdit altında olduğunun farkındaydı. Hatta geçen ay şirketin arama departmanının patronu Prabhakar Raghavan, her şeyin sonsuza kadar günlük güllük gülistanlık olmayacağını belirtmiş ve her şeye hazır olmaları gerektiğini söylemişti. 

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-05-07/openai-is-readying-an-ai-search-product-to-rival-google-perplexity
8
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
1
1
0