Opera Mini, Hiçbir Tarayıcıda Bulunmayan Bir Özelliğe Kavuştu

40
5
4
3
0
Opera Mini, Hiçbir Tarayıcıda Bulunmayan Bir Özelliğe Kavuştu
İnternet kullanımında oldukça kritik bir öneme sahip olan tarayıcılar, her geçen gün eklenen yeni özelliklerle daha da gelişiyor. Kullanıcı odaklı birçok özelliğe sahip Opera da bu tarayıcılar arasında en popülerlerinden. Opera'nın Mini sürümü sayesinde artık kullanıcılar, özel dosya paylaşım uygulamalarına gerek kalmadan dosya gönderip alabilecekler.

Sunduğu özelliklerle birçok kişi tarafında tercih edilen bir uygulama olan Opera Mini, bünyesine yeni bir özellik daha ekledi. Reklam engelleme ve VPN gibi özellikleri kendi içerisinde barındıran uygulama, rakiplerinde olmayan bu özellikle onların bir adım önüne geçmeyi başaracak.

Popüler tarayıcılardan biri olan Opera Mini, çevrimdışı dosya paylaşımını destekleyen ilk tarayıcı olmayı başardı. Yüz milyon Opera Mini kullanıcısı; fotoğraf transferi, video transferi ve ses dosyası transferini birbirine yakın olan cihazlar arasında çok hızlı bir şekilde yapabiliyor. Ayrıca herhangi bir paylaşım sınırı ve internet bağlantısı da gerekmiyor. Bu yeni, hızlı, güvenli ve çevrimdışı olarak da kullanılabilen özellikle birlikte ekstra bir dosya paylaşım uygulaması indirmenize gerek kalmıyor. Ayrıca Opera Mini, yüksek dosya paylaşım hızıyla Bluetooth bağlantısından 200 kat daha hızlı dosya iletebiliyor.

Çevrimdışı dosya paylaşımı nasıl çalışacak?

Çevrimdışı ve hızlandırılmış dosya paylaşımı, Opera Mini'nin yakınındaki cihazlar arasında kurduğu Wi-Fi bağlantısı ile mümkün oluyor. Bu demek oluyor ki Opera Mini, cihazlar arasında dosyaların hızlı ve güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlayan geçici bir özel ağ oluşturarak bu durumu mümkün kılıyor.

Dosya gönderip almaya başlamak için menüdeki "Dosya Paylaşma" bölümüne gidin ve "Gönder veya Al" seçeneğini işaretleyin. Opera Mini, diğer cihazların taratabilmesi için bir QR kod oluşturarak QR kodu okutan cihazla iki cihazı birbirine bağlıyor. Bir dosya başarıyla transfer edildiğinde, gönderen kişiye bildirim gidiyor ve alıcı, Opera Mini'de yer alan "Alınan" sekmesinden dosyalara erişebilir.

Kaynak : https://investor.opera.com/news-releases/news-release-details/opera-mini-becomes-first-browser-introduce-file-sharing
40
5
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
40
5
4
3
0