İyi Bir Çıkış Yakalayan Oppo, Kendi İşlemcisini Üretmeye Hazırlanıyor

29
3
2
1
1
Oppo, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi'ne bir başvuru yaparak kendi işlemcisini duyurdu. "M1" olarak isimlendirilen bu işlemcinin teknik özellikleri ve ne zaman kullanıma sunulacağı şu an için bilinmiyor.

Çinli teknoloji üreticisi Oppo, 2019 yılında iyi bir çıkış yakaladı. Şirket, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye pazarına da girdi ve Türkiye'nin önemli şarkıcılarından Sıla'yla yaptığı reklam çalışmasıyla büyük bir ses getirdi. Şimdi ise Oppo, akıllı telefon sektöründe daha derin bir çalışma yapmaya hazırlanıyor. Şirket, kendi işlemcisini üreterek hem diğer şirketlere olan bağımlılığını azaltmayı hem de bir adım daha öne çıkabilmeyi hedefliyor.

Oppo'nun kendi işlemcisi üzerinde çalıştığı, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi'ne yaptığı bir marka başvurusuyla ortaya çıktı. Başvuru, patent için başvurulan ürünün bir işlemci olduğunu gösterirken, bu işlemcinin isminin ise "M1" olduğu belirtiliyor. Oppo'nun, kendi işlemcisini geliştirebilmek için MediaTek ve Unisoc'tan birkaç mühendisi bünyesine kattığı bildirildi.

Oppo

Oppo'nun yeni işlemcisinin teknik özelliklerinin ne olacağı şu an için bilinmiyor. Ancak bu patentin ortaya çıkmasını sağlayan "LetsGoDigital", Oppo'nun bu işlemciyi Dünya Mobil Kongresi veya Semicon China etkinliklerinde tanıtacağını söylüyor. Elbette bu bilgi, şu an için sadece bir iddiadan ibaret ve konuyla ilgili son sözü Oppo söyleyecek.

Aslına bakacak olursak Oppo, geçtiğimiz dönemlerde Ar-Ge çalışmalarına ciddi yatırımlar yaptı. Dolayısıyla da şirketin böyle bir çıkış yapıyor olması fazlasıyla olağan ve beklenen bir durum. Üstelik Oppo'nun kendi işlemcisini üretmesi, şirketin kendi ekosistemini de doğrudan etkileyecek. Bunun nedeni ise şirketin akıllı saat ve kablosuz kulaklıklarla ilgili yaptığı çalışmalar. Ekosisteme Oppo'nun kendi işlemcisini eklemesiyle birlikte cihazlar çok daha uyumlu bir şekilde çalışabilecek.

Bu atak Oppo'yu, sektörün güçlü isimleri olan Huawei, Samsung ve Apple gibi firmalarla aynı kategoriye taşıyacak. Eğer şirket, yeni işlemcisiyle tüketicilere yüksek bir güç ve günümüz teknolojilerine uygun bir ürün sunmayı başarırsa, akıllı telefon sektöründe işler, iyiden iyide değişecek ve kartlar yeniden karılmak durumunda kalınacak.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/11/22/oppo-is-developing-its-own-mobile-chipset-and-its-called-the-oppo-m1/
29
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
29
3
2
1
1