Resmi Açıklama Geldi: Otomobil Yedek Parçalarına Yüzde 50 Zam Geliyor

216
28
17
5
0
Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS) Başkanı Ziya Özalp, yedek parçalara yüzde 50'ye varan zamlar geleceğini açıkladı. Bu zammın yüzde 15'inin zaten yapıldığını belirten Özalp, tolere edilebilecek bir durumun kalmadığını söyledi.

Her geçen gün biraz daha artan zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS) Başkanı Ziya Özalp tarafından yapılan açıklamalara göre şimdi de otomobil yedek parçalarına zam gelecek. Hem de bu zam, yenilir yutulur cinsten değil...

Ziya Özalp tarafından yapılan açıklamalara göre otomobil yedek parçalarına gelecek zam, toplamda yüzde 50'ye ulaşacak. Üstelik bu zammın yüzde 15'i zaten yapılmış durumda. 3 aylık süreçten bahseden OSS Başkanı Özalp, bu üç ayda yapılacak kademeli zamlarla toplam zam oranının yüzde 50'ye ulaşacağını açıkladı. Peki otomobil yedek parçalarına neden zam geliyor?

Zammın nedeni, pek de şaşırtıcı değil

Yedek parçaya zam geliyor

Ziya Özalp, zammın kaçınılmaz bir durum olduğunu çünkü ham madde fiyatlarında çok ciddi artışlar yaşandığını açıkladı. Ancak Özalp'e göre yüzde 50'lik zammın tek nedeni bu değil. Dolar kurunun ortada olduğundan bahseden Özalp, elektrik ve doğalgaz gibi kalemlere gelen zamlarla birlikte ithal edilen yedek parçaların nakliyesi için gemilere ödenen paralarda (navlun) da çok ciddi artış yaşandığını, haliyle de tolere edilecek durumunun aşılmış olduğunu belirtiyor.

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS) Başkanı Ziya Özalp, otomobil sahiplerini tedirgin edecek bir açıklamada daha bulundu. Artan navlun fiyatlarının bazı ithalatçıları durdurduğunu belirten başkan, bu durumun yedek parçada stok sorunları yaşanmasına yol açacağını ifade etti. Siz siz olun, otomobilinize şu sıralar iyi bakın...

Kaynak : https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/otomotiv-yedek-parcalarina-yuzde-50lik-buyuk-zam-yolda-1849824
216
28
17
5
0
Emoji İle Tepki Ver
216
28
17
5
0