Oyuncularda En Çok Bağımlılık Yapan Oyun Türleri Açıklandı

27
4
4
3
2
ABD'de binlerce katılımcıyla yapılan bir araştırma, en çok bağımlılık yapan oyun türlerinin hangileri olduğunu açığa çıkardı. Buna göre oyuncular en çok, MMORPG türü oyunlar oynarken bağımlı hale geliyorlar. Bu oyun türünü MOBA, MMO, RPG ve nişancı oyunları takip ediyor.

Yaptığı araştırmalarla çok çarpıcı istatistiklere ulaşmamızı sağlayan Statista, video oyun tutkunlarının ilgisini çekecek bir araştırmaya imza attı. Bu araştırma kapsamında hangi oyun türlerinin oyun bağımlılığına yol açtığını inceleyen kurum, çok da şaşırmayacağımız bir sonucu açıkladı. Araştırma sonucuna göre oyun bağımlılığına yol açan en yaygın oyun türü, MMORPG'ydi. Yani Knight Online gibi oyunlar, oyun bağımlılığına yol açıyor.

Binlerce oyunseverin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, oyun bağımlılığı için haftada en az 20 saat boyunca oyun oynanması gerektiğini baz alarak hareket etti. Buna göre haftada 20 saatten fazla oyun oynayan katılımcıların yüzde 21'i, MMORPG türü oynuyorlardı. Ancak bu oyun türü, tek başına zirvede değil. Oyun tutkunlarının MMORPG türü nedeniyle bağımlı olmaları ile League of Legends (LoL) gibi MOBA türü oyunlar nedeniyle bağımlı olmalarının oranı aynı.

İşte en çok bağımlılık yapan oyun türleri

Statista

Araştırmaya görü en çok bağımlılık yapan üçüncü oyun türü, MMO'lar. MMO oyunlar nedeniyle bağımlı halen oyuncuların oranı, katılımcıların yüzde 19'una denk geliyor. Listenin buraya kadar olan bölümüne baktığımızda, oyuncuların çevrimiçi çok oyunculu oyunlar nedeniyle bağımlı hale geldiklerini görüyoruz. 

Statista'nın araştırmasına göre bağımlı hale gelmiş olan oyuncuların yüzde 18'i, rol yapma oyunlarına olan tutkuları nedeniyle bu hale gelmiş durumdalar. Öte yandan, haftada en az 20 saat oyun oynayan anket katılımcılarının yüzde 16'sı ise nişancı oyunları oynamayı tercih ediyor. Elbette nişancı oyunlarının başında da Counter-Strike: Global Offensive benzeri yapımlar geliyor ve bu oyunların büyük bir bölümü de çevrimiçi çok oyunculu yapımlar olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak : https://www.statista.com/chart/25117/most-addictive-video-game-genres/
27
4
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
27
4
4
3
2