PewDiePie, YouTube'da Canını Sıkan Olayları Açıkladı

62
22
10
7
6
Bu sene içerisinde 100 milyon abone sayısına ulaşan ünlü YouTuber Pewdiepie, bulunduğu platform ve platformun kullanıcıları hakkında nefret ettiği ve saçma bulduğu şeyleri açıkladı.

YouTube'un kralı olarak kabul edilen Pewdiepie lakaplı Felix Kjellberg, YouTube platformuna dair nefret ettiği şeylerden bahsetti. 'Pewds', YouTube'un kurallarından bloggerlar ve onların oluşturduğu videolara kadar her şeye değindi. 

Felix, konuyla ilgili yaptığı açıklamalara ithafen, "Bugün sadece bazı YouTuberların yaptığı garip şeyler hakkında atıp tutmak istedim." ifadelerini kullandı.

YouTube'da en ufak detayların dahi taklit edilmesi

pewdiepie

Başlıca şikayet ettiği şeylerin listesine "YouTuberların her şeyi taklit etmesi"ni eleştirerek başlayan Felix, SSSniper Wolf'un video resimlerine eklediği kırmızı çizginin dahi kopyalanmasına değindi. Durumun saçmalığını kıkırdayarak anlatmaya çalışan lider YouTuber, "Her nedense insanlar bunun taklit edilebilecek bir şey olduğunu düşünüyor. Sanki resimde bulunan o ufak kırmızı bölge onlara izlenme sayısı kazandıracakmış gibi..." açıklamasında bulundu.

Yakın denilebilecek bir süre öncesinde aynı şey Pewdiepie'ın da başına gelmişti. Ünlü YouTuber'ın Minecraft serisine başladığı dönemde Türk YouTuber Enes Batur da seriye başlamış ve videolara koyduğu küçük resimlerin Pewdiepie'dan kopyalanmış olduğu iddialarıyla gündeme gelmişti.

Açıklama yazma zorunluluğu

pewdiepie

Pewdiepie'ın şikayet listesinin ikinci sırasında YouTube'un video açıklama kısmını doldurma kuralı yer aldı. Video açıklamalarından nefret ettiğini ve bu özelliğin sinir bozucu olduğunu belirten 'Pewds', açıklamaların içerik desteklemek için değil bloggerların videolarını olumlayıp izleyici çekmek için olduğunu söyledi. Aynı zamanda YouTube moderatörlerinin kendisini daha iyi açıklamalar yazması konusunda uyardığını, ama bunun kesinlikle umrunda olmadığını da açıklamalarına ekledi.

Pewdiepie'ın şikayet listesinde bulunan diğer faktörler de "bloggerların video resimlerinde aynı yüz ifadesini kullanması", videolara koyulan saçma ödüller, videolara beğeni ve abone olma butonları konması ve video sahibinin kullanıcılardan Instagram takipçisi istemesi oldu. Videonun sonunda ise Pewdiepie, bloggerların Raid: Shadow Legends mobil oyun reklamını tekrar tekrar yapmasını eleştirerek "Sözüm insanların YouTube'dan ekmeğini kazanmaya çalışmasına değil. Ama tanrı aşkına durun artık, herkes aynı reklam repliğini söylüyor!" açıklamasında bulundu.

Kaynak : https://sputniknews.com/viral/201912081077515652-youtube-king-pewdiepie-reveals-things-he-hates-about-the-social-platform/
62
22
10
7
6
Emoji İle Tepki Ver
62
22
10
7
6