PlayStation 5'in Geliştirici Kiti, İlk Kez Kanlı Canlı Görüntülendi

93
63
28
20
16
Sony'nin PlayStation 5 için geliştirdiği geliştirici kiti, ilk kez ortaya çıktı. Sızdırılan fotoğraf, geçtiğimiz dönemlerde ortaya çıkan PlayStation 5 patentinin gerçek bir halini gözler önüne seriyor.

Japon teknoloji devi Sony, geçtiğimiz dönemlerde yeni oyun konsolu PlayStation 5'i doğruladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre PlayStation 5, 2020 yılının sonlarına doğru oyunseverlerle buluşacak. Ancak şu ana dek PlayStation 5'in tasarımının nasıl olacağına dair en ufak bir bilgi sahibi olamadık. Sony, bugüne dek yeni konsolunun tasarımıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Evet, Sony bugüne dek PlayStation 5'in tasarımından bahsetmedi ancak PlayStation 5'le ilgili bazı görseller, geçtiğimiz dönemlerde sızdırıldı. Sızdırılan görüntülerin PlayStation 5'i temsil ettiği tartışmaları sürerken bir oyun geliştirici mühendis, bu görüntülerin gerçek olduğunu ancak görüntünün PlayStation 5'in kendisine değil, geliştirici kitine ait olduğunu söyledi. Ancak yine de bazı kesimler, o tasarımın PlayStation 5'e ait olabileceğine inanıyorlar.

PlayStation 5 dev kit

Bu tasarım, oyunseverlerin hafızasına kazınmış durumda ancak şimdi, bu 3 boyutlu modellemenin gerçek hali ortaya çıktı. Bir kaynak, PlayStation 5 için üretilen bir geliştirici kitinin prototipini kamuoyuna sızdırdı. Sızdırılan görüntü, bugüne dek üzerinde konuştuğumuz ancak gerçek halini bir kez bile göremediğimiz PlayStation 5'in geliştirici kitini gözler önüne seriyor.

İşte PlayStation 5'in prototipi

PlayStation 5

Fotoğrafta da açıkça görülebileceği üzere bu prototip, çok sayıda bağlantı noktası ve tuşa sahip. Ürünün son tarafında "Not for Sale" (Satılık değildir.) ibaresinin yer alması da dikkatlerden kaçmıyor. Aynı bölümün hemen altında yer alan 0'dan 7'ye kadar numaralandırılmış LED'ler dikkatlerden kaçmıyor. Bu LED'lerin hemen altında da bazı tuşlar bulunuyor. Bu bölgenin devamında ise oyun kumandalarına ait USB girişleri ve cihazı açıp kapamak için kullanılabilen bir tuş bulunuyor.

Gördüğünüz bu ürün, Sony'nin oyun geliştiricileri için oluşturduğu PlayStation 5 geliştirici konsolu. Yani oyun şirketleri, PlayStation 5 için geliştirdikleri oyunları bu konsol aracılığıyla test ediyorlar. Dolayısıyla bu ürün, PlayStation 5'in nihai tasarımıdır diyemeyiz. Ancak yine de PlayStation 5'in bu tasarıma yakın bir şeklinin olabileceğini söyleyebiliriz. Ancak yine de tasarım konusundaki son söz Sony'ye ait ve şirket, PlayStation 5 için nasıl bir tasarım oluşturduğunu gelecek yıl gösterecek.

Peki sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir. Sony, PlayStation 4 sürümündeki ince tasarımdan vazgeçerek böyle bir tasarıma geçer mi? PlayStation 5, bu haliyle piyasaya sürülse satın almayı düşünür müydünüz? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.tomsguide.com/news/ps5-prototype-photos-leak-with-a-very-retro-vibe
93
63
28
20
16
Emoji İle Tepki Ver
93
63
28
20
16