Qualcomm, Yeni İşlemcisi Snapdragon 855 Plus’ı Duyurdu: İşte Özellikleri

39
5
2
2
2
Üst düzey telefonlar için ürettiği Snapdragon 855 işlemcisiyle adından söz ettiren Qualcomm, bu işlemcinin hız aşırtma işlemlerinin uygulandığı yeni modeli Snapdragon 855 Plus'ı duyurdu.

Qualcomm, Snapdragon 855 işlemcisiyle mobil platformlara yeni bir sayfa açtı. Şirketin piyasaya sürdüğü bu yeni işlemci, 2019 yılında piyasaya sürülen neredeyse tüm amiral gemisi telefonlarda kullanıldı. Ayrıca mobil oyun odaklı üretilmiş olan akıllı telefonlarda da bu işlemciler kullanıldı.

Snapdragon 855'ten beklediğinden fazlasını bulan Qualcomm şimdi, mobil oyunlar için çok daha iyi performans verecek yeni bir işlemci duyurdu. Snapdragon 855 Plus olarak isimlendirilen bu yeni işlemci, akıllı telefon ve tablet sektörüne bir kez daha çağ atlatacağa benziyor.

snapdragon 855

Qualcomm'un duyurusunu yaptığı yeni işlemci modeli aslında Snapdragon 855 ile aynı özelliklere sahip. Snapdragon 855'e hız aşırtma işlemleri uygulanarak geliştirilen bu yeni işlemci, selefine göre ciddi anlamda güçlü.

Snapdragon 855 Plus, 2.96 GHz hızında çalışabiliyor. Mevcut model ise 2.84 GHz ile çalışabiliyordu ve yeterince hızlıydı. Bu da Snapdragon 855 Plus'ın mevcut modele göre çok daha hızlı olacağı anlamına geliyor. Snapdragon 855 Plus'ta kullanılan grafik işlemci, mevcut model ile aynı olmasına rağmen hız aşırtma işleminin uygulanmasıyla birlikte yüzde 15 performans artışı sağlıyor. Bu da grafik işleme konusunda daha gelişmiş bir işlemci anlamına geliyor.

Tüm bu performans artış işlemlerinin yanı sıra bu işlemci, akıllı telefon üreticisinin tercihine göre 4G veya 5G bağlantı destekleyebilecek. Ayrıca Snapdragon 855 Plus, Wi-Fi 6 desteğine de sahip olacak.

Qualcomm'un duyurmuş olduğu bu işlemcinin kullanılacağı mobil ürünler, bu yılın ilerleyen dönemlerinde kullanılmaya başlayacak. Snapdragon 855 ile büyük bir ses getiren Qualcomm, hız aşırtma yapılmış olan bu yeni modeliyle birlikte yine adından fazlasıyla söz ettireceğe benziyor.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/qualcomm-snapdragon-855-plus/
39
5
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
39
5
2
2
2