Qualcomm, Dizüstü Bilgisayarları Daha da Güçlendirecek Snapdragon 8cx Gen 2'yi Duyurdu

17
3
2
2
1
Qualcomm, hafif ve ince dizüstü bilgisayarlara 5G ve Wi-Fi 6 desteği sunan Snapdragon 8cx Gen 2 işlemcisini duyurdu. Yeni işlemci, Intel'deki rakibine göre performans ve verimlilikte ciddi bir artış vadediyor.

Mobil işlemci sektörünün önde gelen şirketlerinden Qualcomm, IFA 2020’deki sunumunda Snapdragon 400 serisine 5G desteği getireceğini açıkladıktan kısa bir süre sonra dizüstü bilgisayarlarda daha iyi bir 5G bağlantı, daha yüksek performans ve daha düşük güç tüketimi vadeden yeni işlemcisi Snapdragon 8cx Gen 2’yi tanıttı.

Qualcomm’un açıklamalarına göre ultra ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar için geliştirilen ARM tabanlı bir işlemci olan Snapdragon 8cx Gen 2, Intel’in 10. nesil Core i5 işlemcileri ile karşılaştırıldığında yüzde 18 genel sistem performansı artışı, hibrit Core i5 ile karşılaştırıldığında ise yüzde 51’e varan performans sıçraması sunuyor.

qualcomm

Yine Qualcomm tarafından yapılan açıklamalara göre Snapdragon 8cx Gen 2, watt başına performans söz konusu olduğunda 10. nesil Core i5’e göre yüzde 39, hibrit versiyona göre ise yüzde 58 daha fazla verimlilik sunuyor. Qualcomm, Snapdragon 8cx Gen 2’nin tek şarjla birkaç gün kullanılabileceğini ve tek şarjla 25 saate kadar kullanım vadettiğini belirtti.

Snapdragon 8cx Gen 2, güçlü bir 5G bağlantısı için daha önce pek çok akıllı telefonda gördüğümüz X55 5G modeme sahip. Ayrıca 5G altyapısının bulunmadığı durumlarda 4G’ye bağlanmak için bir X24 LTE modem de yer alıyor. İşlemcinin kalbindeki Qualcomm FastConnect 6800 ise daha iyi bir kablosuz bağlantı için Wi-Fi 6 desteği sağlıyor.

acer spin 7

Qualcomm’un açıklamalarına göre Snapdragon 8cx Gen 2 işlemcisini kullanan ilk dizüstü bilgisayar Acer’dan geldi ve yeni nesil ARM tabanlı dizüstü bilgisayar işlemcisi, Acer Spin 7’ye güç verdi. Yine Qualcomm’a göre HP’de Snapdragon 8cx Gen 2 kullanan dizüstü bilgisayarlar üzerinde çalışıyor. Qualcomm, yeni işlemcisini kullanan dizüstü bilgisayarların 2020’nin sonlarında doğru piyasaya sürüleceğini belirtti.

Kaynak : https://www.tomsguide.com/news/snapdragon-8cx-gen-2-specs
17
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
2
1