Keşke Günümüz Standartlarında Yeniden Yapılsa da Şahane Grafiklerle Oynasak Dediğimiz 10 Unutulmaz Oyun

34
5
2
1
0
Oyun dünyası, geçmişin tozlu raflarında hapsolmuş birçok klasiğe ev sahipliği yapıyor. Bu içeriğimizde de keşke günümüz teknolojisiyle yeniden yapılsa da oynasak dediğimiz bu yapımları anacağız.

‘’Remake’’ dediğimiz, her anlamda eski ve artık yenilenmeye ihtiyacı olan bir oyunun günümüz standartları ve teknolojisinde en baştan tasarlanarak modern bir yapıya kavuşması ile ortaya çıkan oyunlar sayıca artmaya başladı. The Last of Us Part I, Dead Space ve dahası derken ilerleyen safhalarda birçok yeniden yapım ile karşılaşmamız kaçınılmaz olacak.

Bu, aslında güzel bir şey olsa da oyuncular olarak ‘’remake’’in gücünü gerçekten hak eden oyunlarda görmek istiyoruz. Örneğin, geçtiğimiz haftalarda duyurulan The Witcher ve Silent Hill 2 yeniden yapımları gibi. Bizler de keşke günümüz standartlarınca yeniden yapılsa da doya doya oynasak dediğimiz 10 oyundan oluşan bir liste ile karşınızdayız.

Keşke remake olsa da oynasak dediğimiz oyunlar

  • The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth
  • Bloodborne
  • Bully
  • Dante’s Inferno
  • Fallout: New Vegas
  • Half Life
  • The Elder Scrolls III: Morrowind
  • Prototype
  • Psychonauts
  • Red Dead Redemption

Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesi olan The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth, bir zamanlar internet kafelerin vazgeçilmeziydi.

Türk oyuncular olarak, strateji türüne ayrı bir ilgi duyduğumuzu söyleyecek olsak yanlış olmaz. Strateji oyunlarının eski ihtişamlı günleri geride kalsa da birçoğumuzun hâlen daha hiç unutamadığı BFME serisi, aradan geçen onlarca yıla rağmen günümüzde bile kendisini zevkle oynattırıyor.

Yıllar önce Electronic Arts çatısı altında geliştirilen oyun, ne yazık ki lisans haklarının bitmesi sebebiyle satıştan kaldırılmıştı. Çok uzun süredir beklediğimiz bu yeniden yapımı, maalesef ki hiçbir zaman göremeyeceğiz gibi gözüküyor. Buna rağmen hâlen daha farklı ama büyük umutlarımız var.

BFME 2 savaş sahnesi

Bildiğiniz üzere, içerisinde THQ Nordic gibi oyun dünyasının ünlü stüdyolarını da barındıran Embracer Group, geçtiğimiz aylarda Yüzüklerin Efendisi markasının haklarını satın almıştı. Ayrıca Embracer Group’un eski tarzlarda oyunları sevdiğini ve strateji türüne ayrı bir ilgi duyduğunu da biliyoruz.

Bu da yeni bir gerçek zamanlı Yüzüklerin Efendisi strateji oyunu için umutlarımızı büyük oranda artırıyor. Aynı zamanda BFME hayranları tarafından yıllardır geliştirilmekte olan devasa bir hayran projesinin var olduğunu da belirtmek istiyoruz. Aşağıdan videosuna ulaşabileceğiniz proje, hazır olduğunda tamamen ücretsiz bir şekilde piyasaya sürülecek ve daha çok çevrim içi odaklı olacak.

Bloodborne zaten taş gibi gözüküyor, bu yüzden minik bir ‘’remaster’’a da razıyız.

Yıllar önce piyasaya sürülmüş olmasına rağmen oyun dünyasının en çok beklenen yapımlarından bir tanesi olan Bloodborne, ardında ilginç bir hikâye barındırıyor. Sadece PlayStation 4’e özel olarak piyasaya sürülen souls-like türündeki yapım, çok büyük bir hayran kitlesi tarafından PC’ye de bekleniyor.

Bloodborne, sadece PlayStation 4’e özel olarak piyasaya sürülmüş olmasına rağmen cihazda birçok optimizasyon sorunu da içeriyor ve kusursuz bir oynanış deneyimi sunmuyor. Oyuncular bu yüzden uzun zamandır oyunun PlayStation 5 ile PC sürümünün duyurulmasını bekliyor. Elbet bir gün PC’de Bloodborne oynayacağız…

Rockstar Games’in sevilen oyunu Bully’yi de yenilenmiş hâli ile görmeyi çok isterdik.

Rockstar’ın GTA VI’ya tamamen odaklanmak için Bully ile Red Dead Redemption’ın yenilenmiş sürümlerini iptal ettiği söylentisi ortalıkta dolaşsa da yeni GTA’nın ardından kaynaklarının bir kısmını bu oyunların yeni sürümlerine ayıracağını düşünüyoruz.

GTA Trilogy’nin tam bir fiyasko şeklinde çıkmasının ardından markalarını yan stüdyolara teslim etmeye çekinen şirket eğer bu oyunların yeni sürümlerini geliştirecek olursa muhtemelen kendisi devreye girecek. İsminden de anlaşılacağı üzere zorbalık ve eğlence dolu aktivitelerle dolu bir oyun olan Bully, günümüzde pek rastlamadığımız türden bir deneyim vadediyordu.

Birçok kişinin adını bile bilmediği, oyun dünyasının hak ettiği değeri görmeyen oyunlarından bir tanesi olan Dante’s Inferno, tekrar çıkmayı hak ediyor.

Electronic Arts’ın kapattığı stüdyolardan bir diğeri Visceral Games’in şahane işlerinden bir tanesi olan Dante’s Inferno, hack & slash türünde bir aksiyon macera oyunuydu. Etkileyici düşmanları, savaş sistemi, bölüm tasarımı ve evreniyle günümüzde bile oynanabilirliği yüksek bir yapım.

Dante’s Inferno, ne yazık ki PC’de bulunmuyor. Ayrıca oyun, Xbox Game Pass’in konsol kütüphanesinde bulunsa da ülkemizde bölge kilidine sahip olduğu için erişilemiyor. Bu tarz bir oyunun yeniden işlenişini görmek, bizlere hem eski günleri yaşatır hem de uzun zaman önce kaçırdığımız bu cevheri deneyimleme şansı verirdi.

Hem Bethesda hem de Obsidian’ın tamamı Xbox’a aitken neden Fallout: New Vegas’ı listemize eklemeyelim ki?

Yıllar önce bir araya gelen Bethesda ve Obsidian Entertainment, yaptıkları iş birliği ile oyun dünyasının en başarılı rol yapma oyunlarından bir tanesi olan Fallout: New Vegas’ı ortaya çıkarmıştı. Günümüzde bile mod desteği sayesinde büyük talep gören oyunun tadı hâlâ damağımızda.

Bethesda’nın şu anda Starfield ve The Elder Scrolls ile Obsidian’ın da Pentiment, Avowed ve The Outer Worlds 2 ile meşgul olduğunu düşünecek olursak bu yeniden yapım için uzun bir süre bekleyeceğiz gibi gözüküyor.

Half Life’ı listeye alırken, kendimize ‘’Valve’ın oyun çıkardığı alternatif bir evren var mıdır acaba?’’ sorusunu sormadan edemedik.

Piyasaya sürdüğü neredeyse her oyun ile büyük bir başarı elde eden Valve, oyun dünyasının en meşhur markalarından bazılarına sahip. Buna rağmen oyun yayımcılığı konusunda fazlasıyla pasif kalan bir şirket.

Bu yüzden Half Life konusunda pek ümidimiz olmasa da bu yeniden yapımın bir gün kaçınılmaz olacağını düşünüyoruz. Üstelik Half Life’ın ruhani oyunu Black Mesa gibi bir alternatif de var.

Bir gün The Elder Scrolls III: Morrowind’i de tekrardan görmek hiç fena olmazdı.

Bu tarz başarılı ve unutulmaz eski klasikleri oynamak yeni nesil oyuncuların da hakkı. Gerçekten bir ‘’remake’’ muamelesine ihtiyacı olan oyunlardan bir diğeri Morrowind, derin hikâyesiyle oynayan her oyuncunun kalbini çalmış, kendisine bağlamıştı.

Zamanında fazlasıyla ses getiren ve yüksek puanlar toplayan bu yapımı günümüz teknolojisinde de deneyimlemeyi çok isterdik.

Activision’ın eski markalarından olan Prototype da zamanında hak ettiği değeri görmeyen serilerden.

Aslında epey etkileyici bir temaya ve oynanışa ev sahipliği yapan Prototype serisi, inanılmaz bir potansiyele sahip diyebiliriz. Eğer daha sağlıklı bir şekilde yeniden işlenecek olursa günümüzde oldukça ses yaratabilecek olan seri, Activision’ın tekrardan ilgi göstermesi gereken markalarından.

Neyse ki Prototype markası da dâhil olmak üzere Activision Blizzard’ın eski markaları için hâlen daha umut var. Xbox’ın başkanı Phil Spencer, satın alım tamamlandığında diğer markalara da hak ettikleri değeri göstereceklerini açıklamıştı. Bu da her yıl Call of Duty gördüğümüz bir maratona girmeyeceğiz demek oluyor.

Hazır Psychonauts 2’nin de başarılarının ardından neden onlarca yıl önce çıkan Psychonauts’u tekrardan görmeyelim?

Xbox’a ait bir stüdyo olan Double Fine Productions tarafından geliştirilen Psychonauts serisi, büyük bir oyuncu kitlesinin klasiklerinden. Geçtiğimiz yıl içerisinde piyasaya sürülen Psychonauts 2, eleştirmenler tarafından oldukça beğenilmiş ve hatta The Game Awards’ta yılın oyunu adaylarından bir tanesi olmuştu.

Direkt olarak bir devam oyunu olan Psychonauts 2, beraberinde ilk oyunun hikâyesini hafiften özet geçse de yeterli olamıyor ve karakterler ile olan bağınızı kuvvetlendiremiyor. Bu da oyuncuda ilk oyunu oynama ihtiyacı doğuruyor. Hâliyle çıkışından yaklaşık 20 yıl geçmiş bu oyunu tekrardan görmek güzel olurdu.

Red Dead Redemption 2’nin devam hikâyesini konu alan Red Dead Redemption’ın yeniden yapılmasını da uzun yıllar bekleyeceğiz gibi duruyor.

Evet, başlığı yanlış okumadınız. Yıllar önce piyasaya sürülen Red Dead Redemption oyunu, Red Dead Redemption 2’nin devam hikâyesi niteliğinde. Bu yüzden Red Dead Redemption 2’yi seven oyuncuların mutlaka oynaması ve deneyimlemesi gereken yapımlardan bir tanesi.

Red Dead Redemption 2 gibi şaheser niteliğinde bir yapımın ardından Red Dead Redemption’ın yeniden yapılışını görmek her ne kadar şahane olacak olsaydı da Rockstar Games’in yakın zamanda böyle bir planı yok gibi gözüküyor.

Peki sizler en çok hangi oyunun günümüz standartlarında yeniden yapılmasını isterdiniz?

34
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
34
5
2
1
0