Robert Downey Jr., Marvel'dan Toplamda Ne Kadar Kazandı? (İpucu: Çok)

139
35
8
7
6
Dahi, milyarder, playboy, hayırsever. Bir zamanların kendini beğenmiş silah tüccarı Tony Stark abimiz, 21 filmlik macera sonrasında tüm evreni kurtarmak için kendini feda etti. Nam- diğer Iron Man'in bu kadar sevilmesinin altında filmlerin başarısı elbette olsa da, Robert Downey Jr.'ın karaktere hayat vermesi de yadsınamaz. Peki RDJ, 2008 yılında başladığı bu MCU macerasında, oynadığı her filmde ne kadar kazandı?

Robert Downey Jr., 2008 yılında çıkan ve tüm sinema tarihini kökünden değiştiren Iron Man ile ününe ün kattı. İlk film zamanında aktörlük kariyerini yeni yeni toplamaya başlayan RDJ, bu yüzden Marvel'dan aldığı ilk ücrette o kadar şanslı değildi. Fakat aradan geçen 11 senede çok daha iyi yerlere gelen oyuncu, bunu hak ettiren ücretler aldı. Her ne kadar 2019'un en çok kazanan oyuncusu Thor'u oynayan Chris Hemsworth olsa da, RDJ de onun hiç uzağında değil.

Gelin dahi, milyarder, playboy, hayırsever abimiz Tony Stark'a hayat veren Robert Downey Jr.'ın oynadığı her MCU filminden ne kadar kazandığına beraber bakalım. Ancak hatırlatmak isteriz; oyuncular anlaşma yaparken filmin başarısına göre hasılat üzerinden aldıkları yüzde ile belli bir oranda daha fazla kazanabiliyorlar. Buradaki rakamlar da onu yansıtıyor.

Iron Man (2008)

truth is i am iron man

Haberin başında da söylediğimiz üzere RDJ, daha önceki çok da temiz olmayan geçmişi yüzünden A sınıfı bir yıldız değildi. Ancak Marvel Studios'un başkanı Kevin Feige ve filmin yönetmeni Jon Favreau, RDJ'de bir ışık gördü. Downey Jr. da kendisine oldukça güvendiği ve ilerleyen zamanlarda bu işin altından en iyi şekilde kalkabileceğine inandığı için oldukça düşük bir ücrete çalışmayı kabul etti. Ardından filmin başarısına göre de kazanılan paradan belli bir oranda prim alacaktı. Bazı kaynaklar bunun %0,05 kadar düşük olduğunu söylerken bazıları da %8 seviyelerine çıktığını söylüyor.

RDJ, bu film için 500.000 dolar gibi komik bir rakama anlaşmışken, daha sonra aldığı primlerle Iron Man'den toplam 2 milyon dolar kazandı.

Filmden Kazanç: 2 Milyon Dolar

The Incredible Hulk (2008)

incredible hulk post credits scene

Marvel Sinematik Evreni ile ilk defa karşılaştığımız film olan Incredible Hulk'ın son sahnesinde RDJ'e de rastlamıştık. Oyuncunun bu filmden aldığı resmi bir sayı yok. Bu yüzden çok yüksek ihtimalle buradaki kazancının Iron Man 1'de kazandığından bir bölüme denk geldiği düşünülüyor.

Filmden Kazanç: Bilinmiyor

Iron Man 2 (2010)

iron man 2 donut

İlk filmin başarısından ve Sherlock Holmes (2009) filmiyle iyi bir oyuncu olduğunu tekrar kanıtladıktan sonra Robert Downey Jr. çok daha yüksek ücretler üzerinden anlaşma yapabilir hale geldi. Film için birkaç milyon dolara ve güzel bir ekstraya anlaşan oyuncu, MCU'nun "baba" kişiliği olduğunu netleştirmiş oldu.

Filmden Kazanç: 10 Milyon Dolar

The Avengers (2012)

robert downey jr we have a hulk

Yenilmezler serisinin ilk filmi 2012 yılında ilk kez çıktığında, Marvel Studios çoktan 5 tane ciddi kazançlı film yapmıştı. Buna rağmen Iron Man 1, hala hem eleştirmenler hem de hayranlar tarafından en çok sevilen film konumundaydı. Avengers, sinemalarda kaldığı tüm süre boyunca 1,5 milyar dolar gişe hasılatı elde edince Marvel da cross-over denilen tarzda filmlerde bir altın madeni olduğunu anladı. Aynı zamanda film oyuncuları da bu hasılattan bir yüzde aldılar. RDJ, bu filme 10 milyon dolara anlaşmış olsa da en köklü oyuncu olduğu için doğal olarak en çok hasılat yüzdesini alan da o oldu.

Filmden Kazanç: 50 Milyon Dolar

Iron Man 3 (2013)

rdj iron man 3

Downey'in 10 milyon dolar ücret / 50 milyon toplam kazanç aşaması, son solo Iron Man filminde de devam etti. Her ne kadar eleştirmenler ve hayranlar tarafından ortalama bir film olarak nitelendirilse de MCU'nun Avengers olmayan ve 1 milyar dolar hasılatı aşan ilk filmi Iron Man 3 oldu. RDJ de bundan sonraki filmlerinde buna göre değerlendirilecekti.

Filmden Kazanç: 50 Milyon Dolar

Avengers: Age of Ultron (2015)

rdj age of ultron

Avengers serisinin en ortalama filmi ve en düşük kazananı olarak bilinen Age of Ultron, gişede 1,4 milyar dolar hasılat elde etti. Bu arada ortalama dediğimize bakmayın, zira kendi başına izlendiğinde film oldukça başarılı. Sadece diğeri çok iyi olduğu için, Age of Ultron daha düşük kalıyor. Bu film ortalama olsa da RDJ'in aldığı ücret hiç de öyle değil.

Filmden Kazanç: 50 ila 80 Milyon Dolar arası

Captain America: Civil War (2016)

rdj civil war

Kaptan Amerika serisinin üçüncü ve son filmi olan Civil War, adından da anlaşılacağı üzere bir Kaptan Amerika filmi. Doğal olarak da baş kahraman Chris Evans olurken en yüksek payı da o alıyor. RDJ'in bulunduğu herhangi bir Marvel filminde en yüksek ücreti almadığı tek film olan Civil War, gişede 1,15 milyar dolar hasılat yaptı. Yine 50 milyon dolara anlaşan oyuncu, ekstralarla birlikte çok daha fazlasını kazandı.

Filmden Kazanç: 64 Milyon Dolar

Spider-Man: Homecoming (2017)

robert downey jr tom holland

En çok tanınan süper kahramanların başını çeken karakter Örümcek-Adam'ın MCU'daki ilk solo filmi olan Homecoming'de, Tom Holland'ın oynadığı Spider-Man'in ustalık görevini Tony Stark üstlendi. Robert Downey Jr. filmde toplam sadece 3 gün çalıştı fakat en fazla kazanan yine o oldu. Yaklaşık 10 dakika ekran süresi olan RDJ, her bir dakika için 1 milyondan dolardan daha fazla para kazandı.

Filmden Kazanç: 15 Milyon Dolar

Avengers: Infinity War (2018)

robert downey jr infinity war

MCU'nun sonunun başlangıcını temsil eden ilk film olan Infinity War, çıktığı ilk gün tüm rekorları altüst etti. Sinemada kaldığı tüm süre boyunca 2,048 milyar dolar hasılat elde eden film, oyuncularını da sevindirdi. 3000. kez söylüyoruz, fakat RDJ yine en çok kazanan oldu.

Filmden Kazanç: 75 Milyon Dolar

Avengers: Endgame (2019)

robert downey jr endgame quantum

Infinity War sonun başlangıcıyken Endgame de kesin olarak son oldu. Robert Downey Jr.'ı Tony Stark olarak ekranlarda son kez gördüğümüz film, Infinity War'un kırdığı tüm rekorları üçe, beşe katladı. Hâlâ sinemalardan kalkmamasına rağmen 2,8 milyar dolar gişeyi geçen Endgame'de RDJ'in ajansı, söylentilere göre hasılatın bir kısmından %8 pay almasını garantilemişti; ki bu da ekstra olarak 55 milyon dolara denk geliyor. RDJ'in aldığı ücrete bu 55 milyon doların dahil olup olmadığı ise belli değil.

Filmden Kazanç: En az 75 Milyon Dolar

Evet, böylece Robert Downey Jr.'ın Marvel'da oynadığı tüm filmleri listelemiş oluyoruz. Kazandığı tüm parayı hesaplamak istediyseniz, uğraşmayın biz söyleyelim: En az 400 milyon dolar. Marvel Sinematik Evreni'nin kurucusu RDJ'i bir daha Tony Stark / Iron Man olarak ekranlarda göremeyecek olsak da birçok daha harika işlere imza atacağını biliyoruz. Seni 3000 kez seviyoruz RDJ.

Kaynak : https://www.cbr.com/robert-downey-jr-paid-mcu-films/
139
35
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
139
35
8
7
6