Rusya Sağlık Bakanlığı: Sputnik V Aşısına Karşı Yapılan Eleştiriler Rekabet Kaynaklı

16
6
5
0
0
Rusya Sağlık Bakanlığı baş epidemiyoloğu Nikolay Briko, Sputnik V aşısı hakkında yabancı basında çıkan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını, batı merkezli eleştirilerin tamamen rekabetten kaynaklandığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açıklanan ve dünyanın ilk tescil edilen Covid-19 aşısı olan Sputnik-V’ye pek çok ülkeden eleştiri gelmişti. Dünyanın ilk tescilli koronavirüs aşısı olmasına rağmen yeteri kadar test yapılmadığı yönündeki iddialarla eleştirilen aşı hakkında Rusya Sağlık Bakanlığı baş epidemiyoloğu Nikolay Briko önemli açıklamalarda bulundu. 

Aşıya yönelik eleştirilerin rekabetten kaynaklandığını belirten Briko, “Rusya Sağlık Bakanlığı’na bağlı Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi’nde geliştirilen yeni aşıya genellikle yurtdışından düzenli olarak eleştiriler geliyor. Bu tür konuşmalar, en fazla da medyanın ilgisini çeken belirli iş dernekleri tarafından yapılıyor. Bu, rekabetin olağan bir tezahürü. Zira aşıyı ilk üreten biziz.” ifadelerini kullandı. 

Sputnik V aşısı geliştirilirken aşı tescil kurallarının tamamına uyulmadığı şeklinde gelen iddiaların bir dayanağı olmadığını söyleyen Briko, aşının güncel test edilmiş teknolojilere dikkat edilerek geliştirildiğini belirtti. “Böyle bir aşının olması ve onun Rusya’da üretilmesi çok harika bir şey. Aşının yardımıyla enfeksiyonu yenebileceğimizden eminim” diyen Briko, aşının güvenli olduğunu ve tüm standartlara uygun olarak geliştirildiğini söyledi. 

15 Ağustos’ta ilk parti üretildi

Tüm dünyanın “ilk” olmak için yarıştığı koronavirüs aşısı rekabetinde “Sputnik V” ile öncü olmayı başaran Rusya, 11 Ağustos’ta aşıyı tescil etti. 15 Ağustos’ta ilk Sputnik V aşılarını üreten Rusya, önümüzdeki dönemde yeni aşıların da tanıtılacağını söyledi. Peki sizler Rusya’nın ürettiği Sputnik V aşılarına güveniyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/koronavirus-salgini/202008281042745077-rusya-saglik-bakanligi-sputnik-v-asisina-yonelik-elestiriler-rekabetten-kaynaklaniyor/
16
6
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
6
5
0
0