Rus Tenisçilere Wimbledon'a Katılabilmek İçin Putin'i Desteklememe Şartı: İşte Rusya-Ukrayna Savaşının Spor Dünyasına Etkileri [GÜNCEL]

62
18
2
2
2
Rusya'nın Ukrayna'ya resmen savaş açtığını duyurmasından sonra dev spor organizasyonlarından da açıklamalar geldi. İşte savaşın spor dünyasına etkileri...

Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz, dünya tarihine geçecek olaylara tanık olmamıza neden oluyor. Bilindiği üzere Rusya, bugün yaptığı açıklamalar ile Ukrayna’ya resmen savaş ilan ettiğini duyurmuştu. Bunun ardından da Rusya tarafından askeri operasyonlar başlatıldı ve ortaya korkutucu görüntüler çıkmaya başladı.

Tabii ki bu durum bu iki ülke dışında tüm dünyayı ve tüm sektörleri etkisi altına aldı. Farklı ülkelerde düzenlenen spor müsabakaları da savaştan etkilenen alanların başında yer alıyordu. Dünya ve Avrupa’da bulunan birçok farklı dev spor organizasyonu tarafından yapılan açıklamalar da yaşanan kriz sonucunda neler olacağını ortaya koydu.

Rus tenisçilere Wimbledon için bir şart verildi (16 Mart 10.40)

İngiltere Spor Bakanı Nigel Huddleston, Rus tenisçilerin Wimbledon Tenis Turnuvası'na katılmaları için bir şart verdi. Kendisi adına Rusya bayrağını dalgalandıran hiç kimsenin oynamasına izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Huddleston, sporcuların Vladimir Putin'in destekçisi olmadıklarına dair bir güvence vermeleri durumunda izin verilebileceğini açıkladı. Fakat henüz kesin karara varılmadı. Bu haber, özellikle Rus tenisçi Daniil Medvedev'i ilgilendirdi.

FIFA, Ukrayna'daki kulüplerde yer alan yabancı oyuncu ve antrenörlerin sözleşmelerini askıya aldı (8 Mart 00.10)

FIFA'dan gelen açıklama ile Ukrayna'daki kulüplerin kadrolarında yer alan oyuncuların ve antrenörlerin sözleşmelerinin askıya alındığı bildirildi. FIFA söz konusu kararın, yabancı futbolcu ve antrenörleri korumak için yapıldığı bilgisini paylaştı.

Dünya Tekvando Federasyonu, Rus ve Belaruslu sporcuları müsabakalardan men etti (3 Mart 22.40)

Dünya Tekvando Federasyonu (WT) Yönetim Kurulu, gerçekleştirdiği olağanüstü toplantı ile Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yönelik yeni bir karar aldı.

Rusya'nın askleri müdahalesini kınayan WT Yönetim Kurulu, Rusya ve Belaruslu sporcu ile yetkililerin bir sonraki duyuruya kadar WT etkinliklerinde mücadele etmelerine izin verilmeyeceği noktasında karar aldı.

FIA bünyesindeki Rus yarış pilotları, yarışmaya devam edebilecek (2 Mart 11.58)

nikita mazepin

Özellikle Formula 1'de Nikita Mazepin'in durumunu ne olacağı merak edilirken FIA, diğer spor kuruluşlarından farklı bir karara imza attı. Kuruluş, Rus ve Belaruslu pilotların yarışmaya devam edebileceklerini açıkladı. Fakat pilotların yalnızca 'tarafsız bayrak' altında yarışacağı açıklandı.

FIFA ve UEFA'dan tüm Rus kulüplerini ve milli takımı ilgilendiren açıklama geldi (28 Şubat 20.45)

FIFA ve UEFA, Rus kulüplerini ve milli takımlarını tüm müsabakalardan askıya aldığını açıkladı. 

EuroLeague, EuroLeague ve EuroCup'ta mücadele eden Rus takımlarının katılımlarının askıya alındığını açıkladı (28 Şubat 20.00)

EuroLeague'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada CSKA Moskova, UNICS Kazan ve Zenit St Petersburg'un Turkish Airlines EuroLeague'e, Lokomotiv Kuban'ın da EuroCup'a katılımının askıya alındığı bilgisi paylaşıldı.

FIFA'nın Rusya hakkındaki yeni yaptırımları açıklandı (27 Şubat 22:15) 

FIFA'nın Rusya hakkında uygulayacağı yeni yaptırımlar FIFA'nın resmi sitesinde açıklandı. Sitede yer alan bilgilere göre yaptırımlar ise şu şekilde;

  • Rusya toprakları içinde uluslararası maçlar oynanmayacak.
  • Rusya'nın ev sahipliği yapacağı maçlar ise tarafsız bölgelerde ve seyircisiz düzenlenecek.
  • Herhangi bir furbol müsabakasında Rusya'yı temsil edecek takımların resmi adı 'Rusya Futbol Birliği' olarak değiştirildi.
  • Rusya Futbol Birliğinin katıldığı hiçbir futbol müsabakasında Rusya bayrağı açılmayacak ve Rus milli marşı okunmayacak.

Uluslararası Judo Federasyonu'ndan Putin açıklaması

putin

1951'den beri faaliyetlerini Uluslararası Judo Federasyonu, şu sıralarda devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalara göre federasyon Putin'in onursal başkanlığını askıya aldı: "Ukrayna'da devam eden olaylar ışığında, Vladimir Putin'in Uluslararası Judo Federasyonu'ndaki Onursal Başkanlık ve Elçi statüsü askıya alınmıştır." 

Ünlü basketbolcu Tornike Shengelia, CSKA Moskova'dan ayrıldığını açıkladı

Gurcistan asıllı basketbolcu Tornike Shengelia, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından açıklama yaparak CSKA Moskova ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti ve takımdan ayrıldı. Shengelia'nın 'Bu kararı Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini protesto etmek için alıyorum. Rus Ordusunun kulübü için oynamaya devam etmeyeceğim' dediği iddia edildi

THY Avrupa Ligi'ndeki Rus takımların maçları tarafsız sahalarda oynanacak:

Geçtiğimiz gün Rus takımlarının oynayacağı üç maçın ertelendiğini duyuran Türk Hava Yolları Avrupa Ligi (EuroLeague), yeni bir açıklama paylaştı. Paylaşılan açıklamada Rus takımlarının maçlarının tarafsız sahalarda oynanmasına karar verildiği duyuruldu. Ayrıca CSKA Moskova - Barcelona maçının askıya alındığı belirtildi.

Formula 1 Rusya GP'si iptal edildi

formula1

FIA yönetimi, beklenen kararı alarak Formula 1 Rusya Grand Prix'inin iptal edildiğini duyurdu. Formula 1 yönetimi tarafından paylaşılan açıklama şu şekildeydi:

"Formula 1, FIA ve takımlar sporumuzun konumunu tartıştı ve tüm ilgili paydaşların görüşü de dahil olmak üzere mevcut koşullarda Rusya Grand Prix'sini düzenlemenin imkansız olduğu sonucuna varıldı."

Şampiyonlar Ligi finali Rusya'dan alındı; finalin yeni adresi Paris olacak

Avrupa Futbol Federasyonlar Birliği (UEFA), beklenen duyuruyu paylaştı ve UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin Saint Petersburg şehrinde yapılmayacağını açıkladı. Final maçı, Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Fransa Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.

Bununla birlikte UEFA İcra Komitesi, UEFA müsabakalarında karşılaşacak Rus ve Ukrayna kulüplerinin ve milli takımlarının bir sonraki duyuruya maçlarını tarafsız sahalarda oynamaları gerektiğine karar verdi.

Şampiyonlar Ligi finalinin yeri değişebilir

şampiyonlar ligi

Avrupa Futbol Federasyonlar Birliği (UEFA) tarafından düzenlenen ve kulüp bazında dünyanın en büyük futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi de Rusya-Ukrayna arasındaki krizden etkilenenlerden biriydi.

Gelen haberlere göre UEFA, yaşanan savaş sebebiyle bu sene Rusya’nın St. Petersburg şehrinde 28 Mayıs tarihinde düzenlenmesi planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin yerini değiştirmeyi ve bu konu hakkında yakın zamanda bir açıklama yapmayı planlıyor. Zenit takımının ev sahipliğini yaptığı 68.000 kişi kapasiteli Gazprom Arena’da yapılması planlanan finalin nereye alınacağı ile ilgili henüz bir bilgi yer almadığını da belirtmeden geçmeyelim.

Formula 1’den ve pilotlardan savaş açıklaması

Formula 1

Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonlarından biri olan Formula 1’den de Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili açıklamalar geldi. Organizasyon tarafından bugün yapılan açıklamalarda krizin yakından izlendiği ifade edildi. Ancak eylül ayında Rusya’da düzenlenmesi planlanan yarış ile ilgili ise bir yorum yapılmadı.

4 şampiyonluğu bulunan efsane pilot Sebastian Vettel de savaş ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Haberleri gördüğünde şoka uğradığını aktaran 34 yaşındaki pilot yaptığı açıklamalarda, “Hayatını aptal sebeplerden dolayı kaybeden masum insanlar için çok üzgünüm. Bu yüzden Rusya’da düzenlenecek olan yarışa katılmamalıyım, katılmayacağım da” ifadelerine yer verdi.

Ek olarak geçtiğimiz yılın şampiyonu Hollandalı pilot Max Verstappen de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rusya’yı kınadığını kaydeden 24 yaşındaki ünlü pilot, yarışın iptal edilmesi gerektiğini ifade etti: “Bir ülke savaştayken orada yarışmak doğru değil

THY Avrupa Ligi’nde üç maç ertelendi

Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu olan Türk Hava Yolları Avrupa Ligi’nin de (EuroLeague) savaş nedeniyle yeni kararlar aldığı duyuruldu. Ülkemizden Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’in mücadele ettiği turnuvanın yönetimi bugün yaptıkları açıklamada, Rus takımlarının oynayacağı üç maçın ertelendiğini duyurdu.

Açıklamalara göre bugün oynanacak olan Bayern Münih – CSKA Moskova, yarın oynanacak olan Zenit – Barcelona ve yine bugün oynanacak olan Baskonia – UNICS Kazan müsabakaları ileri bir tarihe ertelendi.

Ayrıca THY EuroLeague yönetimi, turnuvada yer alan 18 takımın 25 Şubat Cuma; yani yarın Rusya-Ukrayna krizini görüşmek için toplanacağını ifade etti ve gerektiği takdirde önlem alınacağının altını çizdi.

62
18
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
62
18
2
2
2