Hollandalı Bir Şirket, Microsoft'un Yapay Zekasıyla Sahilde İzmarit Toplayan Robot Geliştirdi

31
2
1
1
0
Hollandalı Bir Şirket, Microsoft'un Yapay Zekasıyla Sahilde İzmarit Toplayan Robot Geliştirdi
Hollanda merkezli teknoloji şirketi TechTics, sahillerde gezip izmarit toplayacak bir robot geliştirdi. Şirket, robotun bu işlevi için Microsoft'un yapay zekası Trove'u kullandı.

Sigara izmaritleri dünyanın her yerinde çevreyi kirleten bir unsur ve bunları yerden toplamak özellikle de sıcak kumsallarda oldukça zor. Bu sorunu çözmek için, Hollandalı teknoloji şirketi TechTics, BeachBot (BB de diyorlar) adında bir robot geliştirdi. Bu robotun tek amacı sahilleri sigara izmaritlerinden temizlemek.

Sigara izmaritlerinin varlığı sizi rahatsız etmiyor olabilir ama doğaya plastik ambalajlardan veya diğer atıklardan çok daha fazla zarar veriyorlar. Sigara filtreleri doğada çözünemeyen plastik liflerden üretiliyor ve sigarada bulunan arsenik, nikotin gibi tüm kimyasalları barındırıyor.

BeachBot'un eğitimi için gerçek fotoğraflar kullanılıyor

TechTics firması, BeachBot’un yapay zekasını Microsoft’un Trove makine öğrenme sistemini kullanarak geliştirmiş. Trove makine öğrenme sisteminin yapay zekasına eğitici görseller sağlamak için gerçek dünyada fotoğraflar çeken fotoğrafçıları kullanılmakta. Tabii BeachBot şu anda mükemmel bir işlevsellik göstermiyor; zira sahilde minik kum tepelerinin içinde eski, ezilmiş izmaritleri tespit etmek kendisi için zor.

TechTics ekibi de bu sorunu ortadan kaldırmak ve BeachBot’un yapay zekasını geliştirmek için bir mobil oyun üzerinde çalışıyor. Detaylar henüz belli olmasa da muhtemelen oyunu oynayanlar, yapay bir BeachBot’u sürerek karşılaştıkları atıkları tespit edecekler. TechTics, insanların çalışırken BeachBot'un içine binmesine imkan tanıyacak bir VR uygulaması da geliştirmek istiyor. BeachBot şu anda gelişiminin ilk aşamalarında.

Kaynak : https://www.reviewgeek.com/92966/microsofts-cutting-edge-ai-is-relegated-to-picking-up-cigarette-butts/
31
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
31
2
1
1
0