Samsung DeX, Galaxy Note10 ile Birlikte Windows ve macOS Programı Gibi Çalışacak

31
3
2
0
0
Galaxy cihazlarınızı monitörlere ya da televizyonlara bağlayarak videolarınızı, fotoğraflarınızı, sunumlarınızı ve daha birçok ögeyi büyük ekranda görüntülemeye olanak tanıyan Samsung DeX, Galaxy Note10 serisiyle bazı yeniliklere kavuştu. Kullanıcıların monitörlerde cihaz özelliklerini de kullanmasına olanak tanıyan yeniliklere gelin daha yakından bakalım.

Cihazlar arasında çoklu görevleri gerçekleştirebilmek için Samsung kullanıcılarına büyük kolaylıklar sunan DeX'i, kısaca telefonunuzu ya da tabletinizi gerçek bir bilgisayara dönüştürme platformu olarak açıklayabiliriz. Çıktığı ilk zamanlarda ayrı bir donanım aracılığıyla bağlantı sağlayan DeX, her geçen yıl daha da gelişti ve USB-C ve HDMI uçları olan basit bir kabloyla direkt olarak çalışır hâle geldi.

Geçtiğimiz hafta lansmanı gerçekleşen Galaxy Note10 ile yeni özelliklere kavuşan DeX, artık işletim sisteminin içinde çalışarak telefonunuzun ve bilgisayarınızın işlevlerini aynı ekranda kullanmanıza olanak tanıyacak. Hem Windows hem de macOS ile birlikte çalışabilecek olan DeX; telefonunuzu kontrol etmenize, gelen çağrıları yanıtlamanıza ve mesaj göndermenize imkân verecek.

Samsung DeX, tıpkı bir bilgisayar programı gibi çalışacak:

samsung dex

Akıllı telefonunuzun özelliklerini kullanırken bilgisayarınızdaki herhangi bir uygulamayı da kullanabileceğiniz bu platformda, dosyalarınızı DeX penceresinden sürükleyerek onlara bilgisayarınızda da erişebileceksiniz. Note10 ile birlikte tanıtılan Windows ile bağlantı özelliğinden farklı olan DeX için gelecekte kablosuz bağlantı desteğinin de gelmesi bekleniyor.

Bilgisayarla birlikte akıllı telefonunu kullanmak isteyen kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak yeni özelliklere sahip olan DeX'in bu özelliklerinin, Galaxy S10 ve önceki cihazlarda çalışmayacağını hatırlatalım. DeX hakkındaki diğer detayları Samsung'un internet sayfasından bulabilirsiniz. 

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/08/11/samsung-dex-now-runs-as-window-in-windows-and-macos/
31
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
3
2
0
0