Samsung'un Olimpiyatlarda Atletlere Dağıttığı Hediye Paketinin İçeriği Belli Oldu

73
33
15
5
5
Pandemi nedeniyle bir yıl gecikmeli olarak gerçekleştirilen Tokyo Olimpiyatları'nın ana sponsorlarından olan Samsung'un sporculara verdiği hediye paketinin içeriği belli oldu. Bu yıl verilen paket görece sönük kalmış gözüküyor.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen organizasyonlardan biri de son aşamada İstanbul'u geride bırakarak ev sahipliği hakkını kazanan Tokyo'da yapılacak olan Olimpiyat Oyunları idi. 2020 Olimpiyat Oyunları bir yıl gecikmeli de olsa başladı.

Japon yetkililerin etkinliği seyircisiz gerçekleştirme kararının ardından, pandemi sonrası süreçte harcamalarını kısma yoluna gitmiş olan sponsor firmaların daha basit ve daha az gösterişli kampanyalar yürüttüklerini görmüştük. Uzun süredir olimpiyatların sponsorlarından olan Samsung da bu akıma uymuş gözüküyor.

Samsung çantası o kadar da dolu değil

samsung

Olimpiyatlara katılan İngiliz sporcu Bradley Forbes-Cryans, TikTok hesabından sporcuları bekleyen Samsung çantalarının içeriğini paylaştı. Her ne kadar ülkemizin şartlarında oldukça pahalı hediyeler içeren bir çanta görsek de geçmiş yılların sponsor paketlerine kıyasla Tokyo tribünleri ile yarışacak denli boş bir çanta gördüğümüzü söylemek mümkün.

Çantadan toplamda üç kalem ürün çıkıyor. Bunlardan ilki oldukça şık bir Galaxy S21 Olympic Edition, ikincisi ise telefonun en popüler aksesuarlarından biri olan en son Galaxy Buds Pro modeli. Üçüncü kalem ürün de… kalem. Düz bildiğimiz kalem. Tabii kalem yüzlerce euroluk özel bir kalem de olabilir ancak videodan pek anlaşılmıyor. 

Samsung daha üstü kapalı bir reklam stratejisi benimsiyor

samsung olimpiyat

2020 Tokyo Olimpiyatlarında Samsung genel olarak daha üstü kapalı reklamlar yapmayı tercih ediyor. Firma kendi olimpiyat temalı reklamlarını yayına sürmek yerine sporcular üzerinden reklam sürecini ilerletiyor. Örneğin aralarında Güney Kore kadın voleybol takımından, bir dönem ülkemizde de Fenerbahçe ve Eczacıbaşı formaları giyen Kim Yeon-koung gibi 11 sporcu, Samsung ürünleriyle görüntülenmişti. 

Samsung'un olimpik ve paralimpik sporcular için hazırladığı bu hediye paketi, etkinlikte yer alacak olan 17 bin sporcunun her birine hediye edildi. 

Kaynak : https://www.sammobile.com/news/look-inside-samsung-goodie-bag-tokyo-2020-olympics/?__cf_chl_jschl_tk__=pmd_8ddda19f1f186d46096d79aafb2576abd1acf221-1627044793-0-gqNtZGzNAqKjcnBszQh6
73
33
15
5
5
Emoji İle Tepki Ver
73
33
15
5
5