Son Deepfake Mağduru Keanu Reeves, Susam Sokağı'nda Oynatıldı (Video)

76
7
4
3
1
DrFakenstein adlı bir YouTuber, deepfake teknolojisini kullanarak ünlü oyuncu Keanu Reeves’i Susam Sokağı’nda oynattı.

Son dönemde internet ortamında oldukça sık kullanılan deepfake teknolojisinin son kurbanı Keanu Reeves oldu. Bir YouTuber, Keanu Reeves’in yüzünü Susam Sokağı’na ait bir sahneye montajladı ve videoyu YouTube kanalında yayınladı.

Videoda küçük çocukların yüzleri ile Keanu Reeves’in yüzü yer değiştirilmiş ve ünlü aktör şarkı söylüyor. Video, son 3 aydır ünlüleri alakasız yerlere montajlayarak paylaşan DrFakenstein tarafından paylaşıldı ve 200 binden fazla izlendi.

Kanalın diğer videolarına hızlı bir bakış attığımızda ünlü rapçi Eminem’in, Susam Sokağı karakteri Elmo ile rap yaptığı bir diğer çılgın çalışma da öne çıkıyor.

Deepfake teknolojisi ile oluşturulmuş bu video, toplum için korkutucu görünmese de aslında bu teknoloji, oldukça kötü sonuçlara yol açabiliyor. Geçtiğimiz günlerde deepfake teknolojisi ile oluşturulmuş bir videoda ABD Başkanı Trump, bir nükleer saldırının duyurusunu yapmıştı. Bu video, sonrasında büyük bir tepki toplamıştı.

Peki nedir bu deepfake?

Yapay zekâ teknolojisi ile oluşturulan deepfake videoları, kişilerin ağız ve yüz hareketlerinden yola çıkarak kişilerin mimik ve hareketlerini algılıyor. Yapay zekâ, elde edilen bu verileri işliyor karmaşık bir algoritma oluşturuyor. Bu algoritma da kendisine verilen görselleri aynı mimikler ve ifadelerle güncelliyor ve sonucunda kusursuz denebilecek bir montajlama ortaya çıkıyor.

Deepfake Teknolojisi

Günümüzde sosyal medyada bir propaganda aracı olarak da kullanılan deepfake teknolojisi, bazı kişiler tarafından büyük bir tehlike gibi görülüyor.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/deepfake-keanu-reeves-sesame-street
76
7
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
76
7
4
3
1