Sony’ye Göre PS4, 3 Yıl Daha İş Görmeye Devam Edecek

52
7
3
2
1
Sony, kullanıcılarının yeni konsola sıkıntısız şekilde geçmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu amaçla PS4 kullanıcılarına daha uzun süre destek sunacaklar.

Sony’nin yeni oyun konsolu PlayStation 5 için hazırlandığını, konsollara biraz olsun herkes biliyor olsa da PS4 hala oldukça iyi bir piyasa performansına sahip. PS4 satışları 100 milyon birime yaklaşırken, konsolun oldukça aktif bir çevrimiçi kitlesi de ortaya çıktı. Son raporlara göre PS4 sahipleri bir süre daha konsollarının tadını çıkarmak istiyor.

Sony, sıkıntısız bir geçiş yaşaması amacıyla PS5’i geriye dönük olarak uyumlu yapıda üretecek. Yani PlayStation 4 oyunları bu konsolda da oynanabilecek. Ayrıca Sony’den gelen açıklamalara göre PS4, “gelecek üç yılda etkileşim ve kazanç motoru olarak kalacak”, yani bu cihaz en az üç yıl daha Sony tarafından desteklenecek. Ayrıca The Last of Us: Part II, Ghost of Tsushima, Death Stranding gibi popüler seriler de PS4 için yayınlanacak.

PlayStation 5 elbette kendine has serilere de sahip olacaktır. Yine de Sony tarafından üretilen serilerin PlayStation 4'e de çıkmasını beklemek şaşırtıcı değil. Benzer şekilde Fifa gibi popüler serilerin de en azından bir ya da iki yıl boyunca hem PS4 hem de PS5'te satılması şaşırtıcı olmaz.

Yani Japon devi, yeni konsolunu ilk çıktığı anda almayan kişileri de kollayacak ve bu kişilere yeni konsola geçiş için zaman yaratmış olacak.

Kaynak : http://www.pushsquare.com/news/2019/05/ps4_will_stay_relevant_for_at_least_the_next_three_years_says_sony
52
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
52
7
3
2
1