SpaceX’e Ait Falcon 9’un Patlamasının Sebebi Belli Oldu!

0
0
0
0
0
SpaceX’e Ait Falcon 9’un Patlamasının Sebebi Belli Oldu!
Elon Musk, yaptığı son açıklamalar ile Falcon 9’un patlamasına neyin sebep olduğunu bulduklarını belirtti.

Elon Musk’ın sahibi olduğu şirket SpaceX’in gelişmiş uzay aracı Falcon 9, Eylül ayında yaptığı kalkış sırasında alev almasının ardından patlamıştı. Hakkında türlü türlü teorilerin ortaya atıldığı patlamaya, uzaylıların hava saldırısının sebep olduğu dahi söylenmişti. SpaceX’in kurucusu ünlü iş adamı Elon Musk, CNBC’ye yaptığı açıklama ile şirkete ait roketin (Falcon 9) neden patladığını yüksek ihtimalle bulduklarını söyledi.

Musk’ın yaptığı açıklamalara göre, Falcon 9 ikinci seviyeye geçerken oksijen tankındaki oksijenin donması sebebiyle patlamış. Daha az yer kaplayıp daha rahat taşınabilmesi için -206 Celcius derecede tutulan oksijenin donma noktası -218 Celcius dereceye kadar düştü. Yaşanan 12 derecelik bu düşüş, sıvı halden katı hale geçen oksijenin dolup oksijen tankına zarar vermesine sebep oldu. Karbonfiber tankların içindeki ve oksijen tankının yakınındaki sıvı helyumun sıcaklığı ise -269 dereceydi. 

Patlamaya yüksek ihtimalle bu sebep olduğunu söyleyen Musk, kesin bir karar verilmesi içinse araştırmaların hala devam ettiğini belirtti.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0