Spotify'da Çalma Listesi Oluşturabileceğiniz 5 İnternet Sitesi

27
3
1
1
0
Dünyanın en çok kullanılan çevrimiçi müzik platformu Spotify için oluşturulan ve dilediğiniz gibi çalma listeleri hazırlamanızı sağlayan 5 internet sitesini sizlerle paylaşıyoruz.

Akıllı telefon sektörünün gelişmesi ve internet kullanımın yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza yeni sektörler katıldı. Bu sektörlerden yıldızı en çok parlayansa hiç şüphesiz çevrimiçi müzik platformları oldu. 

Şu an için piyasada çok sayıda çevrimiçi müzik platformu var. Spotify, Apple Music, Amazon Music ve YouTube Music çevrimiçi müzik platformlarından en çok kullanılanları. Bunların en başındaysa herkesin tahmin edebileceği gibi Spotify geliyor. Yapılan son açıklamalara göre Spotify'ın aylık ücretli abone sayısı 108 milyona ulaşmış durumda ve bu durum, diğer geliştiricilerin de iştahlarını kabartıyor. Şimdi bahsedeceğimiz internet siteleriyse, Spotify kullanıcılarının diledikleri gibi çalma listeleri oluşturabilmesini sağlıyor. 

Spotify

İşte Spotify için çalma listeleri oluşturabileceğiniz birbirinden kullanışlı 5 internet sitesi

Moodify

Moodify

Moodify, Spotify hesabınızla bağlantılı olarak çalışan bir internet sitesi. Oluşturmak istediğiniz çalma listesini belirleyeceğiniz kriterler doğrultusunda otomatik olarak oluşturan bu internet sitesi, Spotify hesabınızdan sıklıkla dinlediğiniz şarkı, şarkıcı ve şarkı türlerini göz önünde bulundurarak ortaya iyi bir iş çıkarıyor. 

Yapmanız gereken tek şeyse ekranın üst kısmında bulunan değişkenleri dilediğiniz gibi ayarlamak ve "Search artists or track for recommendation seed" yazan bölüme dilediğiniz şarkıcının veya şarkının adını girmek. "CREATE PLAYLIST" butonuna tıkladığınız zamansa yeni çalma listeniz, Spotify hesabınıza otomatik olarak eklenmiş olacaktır.

MagicPlaylist

MagicPlaylist

MagicPlaylist, şarkıcılardan ziyade şarkı odaklı çalışan bir internet sitesi. Örneğin son dönemlerde dinlemeye doyamadığınız bir şarkı var. İnternet sitesine Spotify hesabınızla giriş yaptıktan sonra "Type a song tittle" yazılı bölüme o şarkıyı girdiğiniz zaman, sistem sizin için otomatik olarak bir şarkı listesi hazırlıyor. Hazırlanan liste, belirlediğiniz şarkıya benzer şarkıları sizler için bularak hem yeni şarkılar keşfetmenizi hem de aynı ruh halinde kalmanızı sağlıyor.

MagicPlaylist'in faydalı avantajlarından bir tanesi sizin için oluşturulan çalma listesi üzerinde oynamalar yapabilmeniz. Örneğin uzun bir yolculuğa çıkacaksanız MagicPlaylist'i kullanarak 3 saatlik bir çalma listesi oluşturabileceğiniz gibi, 1 saatlik daha kısa bir çalma listesi de oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca oluşturduğunuz çalma listesine isim de verebiliyor ve gizlilik ayarlamalarını da yapabiliyorsunuz.

Discover Quickly

Discover Quickly

Discover Quickly, iki Spotify çalışanı tarafından geliştirilmiş olan bir internet sitesi ve aslına bakacak olursak fazlasıyla kullanışlı. Bu internet sitesi aslında, yeni şarkılar keşfedebilmenizi, bu şarkıların kısa hallerini dinleyebilmenizi ve bu sayede bir çalma listesi oluşturmanızı sağlıyor. Yapmanız gereken şeyse bu internet sitesine Spotify hesabınızla giriş yapmak ve yeni şarkılar keşfetmek.

Giriş yaptıktan sonra üst tarafta çeşitli menülerin olduğunu göreceksiniz. Bu menülerde, daha önceden oluşturduğunuz çalma listeleri, kaydettiğiniz şarkılar, takip ettiğiniz şarkıcılar ve Spotify tarafından oluşturulan çalma listeleri yer alıyor. Bu değişkenleri kullanarak karşınıza çıkan şarkıların üzerine farenizi götürdüğünüzdeyse şarkılar, otomatik olarak çalmaya başlıyor. Şarkının üzerine tıkladığınız andaysa oluşturmaya başladığınız çalma listesine ekleniyor. Dilediğiniz şarkıları ekledikten sonraysa sağ üst kısımda şarkıların numarasının yer aldığı bölüme tıklıyorsunuz ve çalma listenizi kaydediyorsunuz. Dilerseniz şarkıları otomatik olarak indirebileceğiniz bir seçenek de mevcut.

Play Later

Play Later

Play Later'ın kullanıcılara sunduğu hizmetse doğrudan yeni çıkan albümler. Bu internet sitesini kullanarak Spotify'a en son eklenen albümleri görüntüleyebiliyor ve ilginizi çeken bir şarkıcı olduğu halindeyse, otomatik olarak o albümü çalma listesi olarak kaydedebiliyorsunuz. 

Bu internet sitesine giriş yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şeyse yeni çıkan albümleri incelemek ve "PLAY LATER" yazılı butona tıklamak. Ardından Spotify uygulamasına gidebilir ve yeni çalma listenizi dinlemeye başlayabilirsiniz.

Shuffle Spotify

Suffle Spotify

Shuffle Spotify isimli internet sitesiyle yeni şarkılar keşfetmek isteyen Spotify kullanıcıları için biçilmiş kaftan. İnternet sitesinde herhangi bir seçim yapamıyorsunuz. Sisteme giriş yaptıktan sonra çalma listenize bir isim veriyor, listedeki parça sayısını belirliyor ve arkanıza yaslanıyorsunuz. Shuffle Spotify, sizler için popüler parçalardan oluşan bir liste hazırlıyor.

Eğer sizlerde Spotify uygulamasında otomatik olarak çalma listeleri oluşturmak isterseniz, yukarıdaki platformlardan herhangi bir tanesini kullanabilirsiniz.

  • Not: Yukarıda gösterilen internet sitelerinin Spotify ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktır. Dolayısıyla bu internet sitelerine vereceğiniz kullanıcı bilgilerin tüm sorumluluğu kendinize aittir.
  • Editör notu: Bu internet siteleri üzerinden oluşturacağınız çalma listelerinin Spotify hesabınıza aktarılması biraz zaman alabiliyor. Bu süre çoğu zaman birkaç dakikayla sınırlı ancak "Moodify", çalma listesini Spotify'a aktarmak için bir hayli bekletiyor.
Kaynak : https://www.makeuseof.com/tag/spotify-discover-new-music-find-playlists/
27
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
3
1
1
0