14 Yılın Eskitemediği Team Fortress 2, Kendi Anlık Oyuncu Rekorunu Kırdı

47
37
6
6
4
İlk olarak 2007 yılında karşımıza çıkan Team Fortress 2, çıkışının üzerinden geçen uzun zamana rağmen rafa kaldırılmak istenmiyor gibi görünüyor. Sevilen oyun Steam'de anlık oyuncu rekorunu kırmış bulunmakta. Bunların bir kısmının bot olduğu bilinse de verilen sayının çok küçük bir kısmının botlardan oluştuğu öne sürülüyor.

Valve’ın sevilen yapımlarından olan Team Fortress 2, Steam’in en çok oynananlar listesinde her zaman üst sıralarda kendisine bir yer bulmayı başarıyor. Çevrim içi bir aksiyon oyunu olan Team Fortress 2, oynamasının ücretsiz olması, eğlenceli karakterlere sahip olması ve daha birçok farklı sebep ile oyuncuların beğenisini kazanıyor.

Bu kadar çok kişi tarafından beğenilen Team Fortress 2, kendi anlık oyuncu rekorunu kırmış bulunmakta. SteamDB üzerinde ve bu sitenin oluşturucusunun attığı Tweet sayesinde gördüğümüz istatistikler, oyunun 25 Haziran'da bu rekoru kırdığını gösteriyor. İşte detaylar:

151.253 oyuncu ile rekor kıran TF2, haftalık ortalama 109.768 oyuncuya sahip

Team Fortress 2

Verilere göre 25 Haziran saat 15:30’da Team Fortress 2’de tam 151.253 oyuncu bulunuyordu. Bu anlık sıçramanın sebebi olarak ise bir önceki gün oyuna gelen güncelleme gösteriliyor. Bu güncellemeyle birlikte oyuna birkaç kozmetik eşya getirilmişti fakat oyuncuları asıl çeken şey, şimdi bahsedeceğimiz bot sorununun çözülüp çözülmediğiydi.

Team Fortress 2 için yukarıda verdiğimiz devasa anlık oyuncu sayısının bir kısmını botlar oluşturuyor. Tam olarak ne kadarının botlardan oluştuğu bilinmese de Reddit üzerinde sadece birkaç bin bot olduğu savunuluyor. Valve da bot sorununa ilişkin çözümler üretmeye çalışsa da oyunda hala botlarla dolu sunucular bulmak mümkün. Neyse ki oyuncular, paylaşılan güncelleme sonrasında bot sayısında önemli bir düşüş olduğunu belirtti.

Oyun deneyimini kötü etkileyen bu botlara ve üzerinden geçen bunca yıla rağmen Team Fortress 2’nin sağlam bir şekilde ayakta durduğunu söyleyebiliriz. Oyun hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://kotaku.com/for-the-first-time-ever-team-fortress-2-just-hit-over-1847180231
47
37
6
6
4
Emoji İle Tepki Ver
47
37
6
6
4