Tesla, Kırmızı Işıkta Uyarı Veren Özelliğini Araçlarına Dağıtmaya Başladı

30
3
2
0
0
Tesla, Otomatik Pilot'a eklenmek üzere Otomatik Yönlendirme Kırmızı Işık Uyarısı adını verdiği özelliği son güncellemeyle araçlarına dağıtmaya başlayacağını duyurdu.

Tesla'nın araçlarına basit bir yazılım güncellemesiyle yeni özellikler getirdiğini biliyoruz. Şirketin en yeni güncellemesi ise, trafik ışıklarıyla alakalı. Autosteer Stop Light Warning (Otomatik Yönlendirme Kırmızı Işık Uyarısı) adındaki yeni özelliğin adı aslında her şeyi açıklamaya yetiyor. Autosteer, yani kendiliğinden yönlendirmeyi kullanan sürücüler, kırmızı ışık yandığında bir uyarı alacaklar.

Şirket, yeni özelliğin trafik ışıklarında güvenli sürüşün sağlanması ve iyileştirilmesi için geliştirildiğini söylerken 2019.8.3 numaralı güncellemeyle dağıtılmaya başlandığını belirtiliyor. Eğer otomatik yönlendirmeyi kullanırken çok hızlı gidiyorsanız arabada bir bildirim çıkıyor ve kırmızı ışığa denk gelebileceğinizi söylüyor. Araç her ne kadar frenlere otomatik olarak basmayacak olsa da, yavaşlamanızı sağlayacak olan gerekli sinyalleri size gösteriyor.

Mevzubahis özellik, Tesla'nın haritalama verilerinde biriktirdiği bilgileri kullandığı gibi kırmızı ışıkların tanınması için eğitilmiş kameralardaki girdileri de kullanıyor. 2016'dan sonra üretilmiş tüm Tesla'lara gelecek olan özellik, zaman içerisinde de gelişecek.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/3/24/18279536/tesla-autosteer-stop-light-warning-autopilot-software-update-red-light
30
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
3
2
0
0