Tesla, Araç Sahiplerine Ücretli Bir Abonelik Sistemi Sunmaya Hazırlanıyor

22
16
3
2
1
Tesla, müşterilerinin daha fazla veriye erişmelerini sağlayan Premium Connectivity servisini aylık olarak ücretlendirmeye başlıyor. Şirket, tüm müşterilerine bir aylık deneme süresi veriyor.

Tesla daha önce 1 Temmuz 2018’den itibaren bazı araç içi verilerin ücretli yapacağını söylemişti. Fakat bu olay tam olarak hayata geçmemişti. İşte şimdi şirket, 1 Temmuz 2018 ve sonrasını kapsayan zaman diliminde araç satın alan müşterilerini uyarmaya başladı.

Tesla’nın uyarısına göre müşteriler, ücretsiz olarak 30 günlük Premium Connectivity (Premium Bağlantı) üyeliğine alınacaklar. Eğer müşteriler servisten memnun kalırlarsa üyeliklerini devam ettirebilmek için her ay 10 dolar ödemek zorundalar. Fakat 1 Temmuz 2018’den önce araç satın alanlarda tüm verilere erişmek için Premium Connectivity servisine ihtiyaç duyulmuyor.

tesla premium

Birçok kişi Tesla’nın bu servisini biraz gereksiz, biraz da para tuzağı olarak görüyor olabilir. Ancak bu özelliği satın almayanların kısıtlandığını görmeyeceğiz. Normal olarak erişemeyeceğiniz özellikler arasında uydu haritaları ve canlı trafik görüntülemesi bulunuyor.

Bununla birlikte ortam oynatma, internette dolaşma ve Caraoke özellikleri standart pakette bulunuyor. Bunları kullanmak için gerekli olan tek şey bir Wi-Fi ağına bağlı olmanız. Bunun için de Tesla aracınızla yolculuk ederken telefonunuzun verisini açtıktan sonra Hotspot özelliğiyle rahatça bağlantı kurabilirsiniz.

Tesla’nın böyle bir kararı geçen senenin haziran ayından beri bekleniyordu. Anlaşılabildiği üzere şirket, verilerin maliyeti hakkında biraz endişe duymaya başlamış. Dolayısıyla bu yükü hafifletmek için az da olsa müşterilerine yansıtmaya çalışmış.

tesla premium connectivity

Birçok Tesla kullanıcısı için Premium Connectivity servisine ayda 10 dolar vermek sorun olmayacaktır. Fakat yine de böylesine bir hizmet, bazı kullanıcılar için sorun yaratabilir. Yıllardır verilerini herhangi bir ücret talep etmeden kullanıcılarıyla paylaşan Tesla’nın yeni sistemine kullanıcıların alışması gerekecek.

Geçtiğimiz Eylül ayında Tesla, bazı kullanıcılarına 50 GB kota sunmuştu. Fakat bu kotanın aşılması halinde sonuçların ne olacağını kimse bilmiyordu. Bu veri de Tesla’nın Premium Connectivity hizmetine üye olan kullanıcılara gösteriliyordu.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/12/07/tesla-starts-charging-for-premium-connectivity/
22
16
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
16
3
2
1