The Mandalorian 15 Emmy Ödülüne Aday Gösterildi

27
2
1
0
0
Disney+’ın ilk özel dizilerinden biri olan ve Star Wars evreninde geçen The Mandalorian, alanının en prestijli ödüllerinden olan Emmy Ödülleri’ne 15 farklı dalda aday gösterildi. Bu alanlardan biri de Öne Çıkan Drama oldu.

Star Wars evreninde en son çıkan sinema filmleri, genel olarak seyircilerden ve eleştirmenlerden karışık yorumlar almıştı. Dizi evreninde ise The Mandalorian, eksantrik robotu ve bebek Yoda ile yüzleri güldürmüştü.

Yapımın ne kadar kaliteli olduğu konusunda adeta bir doğrulama olarak, dizi sektörünün Oscar ödülleri olarak görülen Emmy ödüllerinde The Mandalorian tam 15 kategoride adaylık elde etmeyi başardı. 

15 kategoride adaylık

the mandalorian

Disney+’ın Uzay Westerni olan The Mandalorian, Öne Çıkan Drama Serisi de dahil olmak üzere 15 kategoride aday gösterilirken adaylık açıklaması Televizyon Akademisi tarafından gerçekleştirilmişti. Adaylıklar arasında öne çıkan sinematografi gibi kategoriler de yer alıyor. 

Jon Favreau (Iron Man, Elf, 2019 yapımı Aslan Kral) tarafından yaratılan The Mandalorian serisi, Disney+’ın Kasım 2019’daki açılışında yayınlanmıştı. Gelen olumlu eleştiriler ve yapıma gösterilen ilgi de dizinin 2. ve 3. sezon için onay alabilmesini sağlamıştı.

Dizinin başrolünde, Game of Thrones dizisiyle de tanıdığımız Pedro Pascal yer alıyor. Mandalorian karakterine hayat veren oyuncu büyük beğeni kazanmıştı. Dizide, Favreau’nun ifadesiyle “İmparatorluk’un düşüşünden sonra, İlk Düzen’in ortaya çıkışından önce bir dönemde, Yeni Cumhuriyet’in erişiminden uzakta yalnız bir ödül avcısı olan Din Djarin’i anlatıyor.” 

Ödüller 20 Eylül’de dağıtılacak

the mandalorian

Televizyon Akademisi üyeleri, kazanan yapımları belirlemek için 21 Ağustos ve 31 Ağustos tarihleri arasında oy kullanacak. 72. Primetime Emmy Ödülleri 20 Eylül’de gerçekleştirilecek ve ABC’den yayınlanacak bir törenle sahibini bulacak. Törenin sunuculuğunu Jimmy Kimmel üstlenecek.

Drama Serisi, Karakter seslendirmesi açısından öne çıkan seri gibi çeşitli alanlarda ödül kovalayacak olan yapımın ödülleri eve götürüp götüremeyeceği bilinmiyor. Öyle görünüyor ki yapım geçen yıllar içerisinde pek çok başka ödüle daha adaylığını koyacak.

Kaynak : https://www.gamespot.com/articles/the-mandalorian-nabs-15-emmy-nominations/1100-6480268/?ftag=CAD-01-10abi2f
27
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
2
1
0
0