The Sims 5 Geliyor: İşte Şu Ana Kadar Ortaya Çıkan Tüm Detaylar

63
24
14
7
5
Yılların hayat simülatörü The Sims serisinin efsane 3. oyununun ardından çok da beğenilmeyen ve son çıkan The Sims 4’ün ardınan insanlar uzun zamandır bir sonraki oyunu bekliyordu. 2020 yılının başlarında EA CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre The Sims 5’in yolda olduğunu biliyoruz. Gelin oyun hakkında ne açıklanmış ne sızdırılmış ve ne söylentiler ortaya atılmış beraber göz atalım.

The Sims 5, serinin hayranlarının çok uzun süredir beklediği bir oyun. Bunun en büyük sebeplerinden biri de birçok kişi tarafından serinin en iyi oyunu olarak görülen The Sims 3’ün ardından gelen ve şu an son oyun olan The Sims 4’ün beklentileri karşılamaması.

The Sims 4’ün çıkmasının üstünden 6 yıl geçti ve ek paketler ile birlikte yeterince oyalandık, artık The Sims 5’i istiyoruz ve geçen yıl EA CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre The Sims 5 kesinlikle geliyor. Peki biz The Sims 5 hakkında şu an ne biliyoruz? Neler açıklandı? Neler sızdırıldı? Hangi söylentiler ortada dolaşıyor?

The Sims 5 hakkında bildiklerimiz:

  • The Sims 5 çıkış tarihi
  • The Sims 5 fiyatı
  • The Sims 5 fragman
  • The Sims 5 oynanışı
  • The Sims 5 hakkında ortaya atılan söylentiler ve iddialar

The Sims 5 çıkış tarihi ve fiyatı:

the sims 5

EA CEO’sunun ‘Oyun şu anda konsept aşamasında’ açıklamasını da baz alarak The Sims 5’in çıkışının ‘çok’ uzak olmadığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte yine de oyunu yakın yıllarda beklememenizi tavsiye ederiz zira önceki oyunların çıkış yıllarının arasındaki yıllar bir hayli fazlaydı. The Sims 3 2009’da, The Sims 4 2014’te yayınlandı.

Yeni sistemler, konsollar ve oyun motorlarının geliştirilmesinin daha çok iş gücü gerektirdiğini de düşünecek olursak The Sims 5’in çıkış tarihinin, The Sims 3 ile The Sims 4 arasındak süreden daha uzun süre alacağını düşünsek mantıksız olmaz. Ancak son açıklama 2020 yılında yapıldığından oyuna dair bu sene bir duyuru yapılmasını bekliyoruz.

The Sims 5 oynanışı nasıl olacak?

the sims 5

Tahmin edebileceğiniz gibi The Sims 5’in şu anda bir fragmanı bulunmuyor. Oynanış konusuna gelecek olursak, oyunun geçtiğimiz The Sims oyunlarının ana mantığını taşımasını bekleyebiliriz. Yine Sim’inizin günlük ihtiyaçlarını giderdiğiniz, duygu değişimlerine göre hareket ettiğimiz ve hayat amaçlarını gerçekleştirmeye çalıştığımız bir oyun oynayacağız.

Ortaya atılan ilginç söylentilerden birisi ise şu: The Sims 5’te Sim’imizi fare ile tıklayıp yönetmek yerine 3. şahıs görünümüne geçip yön tuşları ile kontrol edebileceğiz. Bu iddianın doğru olma olasılığı yüksek diyebiliriz çünkü oyunun konsolda oynanabiliritesini artıracak bir ihtimal.

The Sims 5 hakkında yapılan açıklamalar ve iddialar

The Sims 5 çok oyunculu moda sahip olacak

EA Games, The Sims 5’i ucundan oyunculara gösteriyor gibi görünüyor. Ünlü oyun gazetecisi Geoff Keighley’e verdiği röportajda EA Games’in baş stüdyo sorumlusu Laure Miele, Sims serisinin ‘yeni neslinin’ yapım aşamasında olduğuna dair bir tüyo verdi.

Oyunun içerisinde çevrimiçi unsurların artacağına işaret eden Laura “İnsanların hayat simülasyonunu dibine kadar yaşaması için çeşitli araçlar geliştireceğiz ve şu anda odağımız bu simülasyonu insanların beraber yaşaması” dedi ve şunları ekledi:

the sims 5

“İnanamadığım bir biçimde 2002 yılında The Sims Online’ı piyasaya sürdük. Zamanımızın ötesindeydik. Sanırım bundan 20 yıl sonra da oyuncuların nasıl etikleşime girdiği, oyuncuları neyin motive ettiği ve oyuncuların birlikte nasıl hareket ettiği hakkında çok şey öğrendik ve tahmin edeceğiniz gibi yeni nesil The Sims 5’te buna dair bir çalışma yürütüyoruz.

Sosyal bağlantının markamızı ve franchise’ımızı büyütmek adına The Sims serisinin yeni oyununa getirmemiz gereken yegâne şey olduğunu düşünüyoruz. Ekibimiz yeni nesil ekipmanlarla bir hayli fazla uğraşıyor.”

the sims 5

EA CEO’su Andrew Wilson da ayrıca 2020’niin Ocak ayında yeni The Sims oyunun çok oyunculu elementlerine sahip olabileceğini belirtmişti ve şunları söylemişti:

“Maxis, The Sims'i bulut özellikli bir dünyada yeni nesil ve platformlar arasında geliştirmeye devam ederken, ilham, yaratma ve kendini geliştirme motivasyonlarımıza her zaman sadık kalacağımızı ve bu fikrin önümüzdeki yıllarda devam eden Sims deneyiminin bir parçası olmaya çalışacağımızı belirtmek isterim.”

“Çok heyecanlıyız çünkü The Sims, rakibi olmayan bir oyun türü ve oyuncuların istediği şeyleri başarmak bizim en büyük hedefimiz.”

the sims 5

Eşli oyun modu ilk olarak The Sims 2’nin PlayStation 2 versiyonunda çıkmıştı ve insanların Sim’lerini oluşturup aynı ev içerisinde ekran paylaşarak oyunu oynamasını sağlıyordu. The Sims deneyimini eşli oyun moduyla harmanlamak gerçekten çok heyecan verici bir fikir ve kesinlikle The Sims 5’te görmeyi isteriz.

The Sims 5 konsollara gelecek mi?  

Peki The Sims 5 konsollara gelecek mi? Mevcut durumda The Sims 5 hakkında somut bir bilgi yok ancak muhtemelen oyunun PC’ye çıkışının ardından PS5 ve Xbox Series X’e gelmesini bekliyoruz. Hele hele söylentisi çıkan 3. şahıstan Sim’inizi kontrol etme mekaniği oyunda olursa konsollarda çok farklı bir The Sims deneyimi elde edebiliriz.

Böylelikle The Sims 5 hakkında bildiğimiz her şeyi listelediğimiz içeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Düşüncelerinizi ve önerilerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi lütfen unutmayın. Ayrıca resmi Telegram kanalımıza buradan abone olabilirsiniz.

63
24
14
7
5
Emoji İle Tepki Ver
63
24
14
7
5