TikTok, Artık Kullanıcıların Algoritmayı Sıfırlamasına İzin Verecek: Yeni Bir Başlangıç Yapabilirsiniz

5
1
1
0
0
TikTok, Artık Kullanıcıların Algoritmayı Sıfırlamasına İzin Verecek: Yeni Bir Başlangıç Yapabilirsiniz
TikTok, bugün yayınladığı bir güncellemeyle birlikte kullanıcıların "Sizin İçin" sayfasında gördüğü içerikleri kontrol eden algoritmayı sıfırlamasına izin verecek.

Instagram, TikTok, Facebook ve diğer tüm sosyal medya platformları, sahip oldukları algoritmalarla kullanıcılarının ilgisini çekecek içerikleri onlara sunabilmeyi amaçlıyor. Ancak kimi zaman uygulamayı kullanma şekliniz ya da telefonunuzu arkadaşınıza verdiğin 10 dakikalık süre zarfında algoritma kelimenin tam anlamıyla alt üst olabiliyor ve akışınız ilginizi çekmeyen onlarca içerikle dolabiliyor.

TikTok yetkilileriyse bu soruna bir çözüm bulmak ve kullanıcıları her seferinde yeni hesap açmasını engellemek için “Yenile” (Refresh) isimli özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar istedikleri zaman algoritmalarını sıfırlayabilecek.

Takip ettikleriniz ve profiliniz bu sıfırlamadan etkilenmeyecek

Yenile adı verilen bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, TikTok’un ayarlar kısmına girerek “Sizin İçin sekmesini yenile” seçeneğini seçtikten sonra algoritmada kayıtlı olan bilgilerini sıfırlayabilecek. Ancak bu özelliğin sadece TikTok’taki “Sizin İçin” sekmesini sıfırladığını ve takip ettikleriniz, profiliniz ve içerik tercihlerinizi değiştirmeyeceğini hatırlatalım. Ayrıca yetkililer, bu sıfırlama işlemini yaptıktan sonra geri alamayacağınızı belirtiyor.

TikTok yetkilileri, yaptıkları açıklamada TikTok’ta trend olan bazı videoların ve konuların belirli bir süre sonra dikkat çekmemeye başladığını ancak bu videoları artık görmek istemeyen kullanıcıların benzer içerikleri sürekli olarak “Sizin İçin” sayfasında gördüğünü belirtiyor.

Kullanıcıların deneyimini olumsuz etkileyen hatta bazı kullanıcıların sürekli olarak yeni hesap açmasına sebebiyet veren bu sorunu kökten çözmek isteyen TikTok, kullanıcıların bu özellik sayesinde akışlarında tam kontrole sahip olacağını belirtiyor.

Ancak tabii ki bu sıfırlama özelliğinin sadece kullanıcıların ne tür içerikler göreceği hakkındaki verileri sıfırladığını belirtmemiz gerekiyor. Yani bu özelliği kullandığınızda hakkınızda toplanan verileri silmiş olmuyorsunuz.

Kaynak : https://techcrunch.com/2023/03/16/tiktoks-new-feature-lets-you-refresh-your-for-you-feed-and-retrain-your-algorithm/
5
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
1
0
0