Facebook, Hindistan'da TikTok Benzeri Video Formatını Kendi Uygulamasında Test Etmeye Başladı

19
2
2
1
0
Facebook, Hindistan'da yasaklanan TikTok'un yerini alabilecek özellikler için çalışmalarına devam ediyor. Şirket, son olarak Facebook uygulaması içerisinde TikTok benzeri bir video formatını test etmeye başladı.

TikTok'un ABD yönetimiyle yaşadığı tartışmanın ardından TikTok'un karşısına bir rakip olarak çıkmak isteyen Facebook, ilk önce TikTok klonu Lasso uygulamasını çeşitli pazarlarda piyasaya sürmüş, daha sonra da Instagram Reels'i kullanıcılarına sunmuştu. Ancak şirket, girişmlerini bunlarla sınırlayacak gibi görünmüyor.

TechCrunch'a açıklama yapan şirket, Hindistan'da Facebook uygulamasında kısa süreli videolar özelliğini test ettiğini açıkladı. Kısa Videolar isimli özellik, akış içerisinde kendine özel bir alana sahip. En üst tarafta Oluştur düğmesi bulunuyor ve buraya tıklayınca Facebook Camera çalışmak için izin istiyor. Kullanıcılar tıpkı TikTok ve Reel'deki gibi aşağı kaydırarak videoları izleyebiliyor.

TikTok'un yasaklanması Facebook'a yaradı

matt navarra, facebook kısa videolar özelliği açıklaması

(Facebook, ana uygulaması içerisinde TikTok benzeri kaydırmalı 'kısa videolar' akışını test ediyor. Instagram Reels'e ek bir özellik olacak gibi duruyor)

Bir Facebook sözcüsü, "Sürekli olarak yeni yaratıcı araçlar test ediyoruz. Böylece insanların kendilerini nasıl ifade etmek istediklerini öğrenebiliriz. Kısa süreli videolar oldukça popüler ve biz de insanlara Facebook üzerinde bu deneyimi sunmak için yeni yollar arıyoruz" ifadelerini kullandı.

ByteDance'in sahip olduğu TikTok, geçtiğimiz haziran ayında Hindistan'da yasaklanmış ve Facebook da TikTok'un yokluğundan faydalanmıştı. Facebook, Instagram Reels'i birçok pazarda kullanıma açmadan haftalar önce Hindistan'da kullanıma sunmuştu. Ayrıca bir kaynak, TikTok'un ülkede yasaklanması sonrası Facebook servislerinin kullanımının %25 arttığını söyledi.

sharechat

Twitter destekli ShareChat, Times Internet'in Gaana'sı ve MX Player yayın servisleri, TikTok deneyimini kullanıcılara sunmak için ayrı uygulamalar ya da uygulamalarının içerisine entegre özellikler çıkardı. Bu tür uygulamalar, bu süre içerisinde 10 milyonlarca yeni kullanıcıya ulaşmayı başardı. Bunlara ek olarak YouTube da son haftalarda Hindistan'da benzer bir özelliği test etmeye başladı.

Facebook'un Hindistan'da bu kadar hızlı bir çalışmaya girişmesinin sebeplerinden bir tanesi de TikTok'un Hindistan'da yeniden girmek için yeni yollar araması. İddialara göre ByteDance, Hint holding Reliance Industries ile TikTok'un hisselerini satmak için bir anlaşma içerisinde bulunuyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2020/08/14/facebook-tests-tiktok-style-video-format-on-its-main-app-in-india/
19
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
2
2
1
0