Türkiye'deki Faaliyetlerini Durduran Sony'nin Telefon Pazarındaki Son Durumu

41
31
10
8
6
Türkiye'deki faaliyetlerini durduran Sony, neredeyse tüm dünyada akıllı telefon faaliyetlerini sona erdirmiş durumda.

Sony, akıllı telefon pazarının iddialı markalarından biri olmayı uzun zaman önce bırakmıştı. Bu yeni bir bilgi değil fakat kısa süre önce şirketin strateji sunumuna ait bir görsel, Sony’nin akıllı telefonlar konusunda odağını ne kadar küçülttüğünü gözler önüne serdi.

Sony, Türkiye pazarındaki varlığını zaten çoktan geri çekmişti. Japon teknoloji devi, Türkiye ile birlikte tüm Orta Doğu, Afrika, Hindistan, Avustralya, Güneydoğu Asya ve hatta Kanada’daki odağını sonlandırmış durumda.

Sony’nin mevcut akıllı telefon stratejisinde yalnızca Japonya, Tayvan, Hong Kong ve Avrupa yer alıyor. Japon şirketin dünyanın en büyük akıllı telefon pazarları olan Çin, Birleşik Devletler ve Hindistan’dan uzak durması gerçekten dikkat çekici bir durum.

Sony, şirketin üretim konusundaki odağını tamamen tüketici elektroniğine ve dijital çözümlere kaydırmış durumda. Bu nedenle akıllı telefon konusunda odağı küçültmek, maliyetleri düşürmek konusunda faydalı bir yöntem olabilir.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Sony, yalnızca 4 farklı pazarda aktif olarak faaliyet gösteriyor. Diğer pazarlardaki tüketiciler, çevrimiçi mağazalar aracılığı ile Sony Xperia telefonlara ulaşabiliyorlar ancak çoğunlukla ithalatçı garantisine güvenmek zorunda kalıyorlar.

Sony’nin kendi odaklandığı pazarlar dışında yalnızca ithalatçılar aracılığı ile varlık göstermesi şirketin bu pazarlarda mağaza, servis, nakliye, çalışan gibi masraflardan kaçınmasına neden oluyor. Sonuç olarak Sony, en azından akıllı telefon sektörü için küçük ancak karlı bir şirket haline gelmek istiyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/sony-confirms-diminished-mobile-presence-in-majority-of-markets-21577539/
41
31
10
8
6
Emoji İle Tepki Ver
41
31
10
8
6