Türkiye’de Oynanabilir Hale Gelen PUBG Lite’ın Tüm Özellikleri Duyuruldu

155
20
7
7
6
PUBG Lite'ın sunuculara erişimi resmen açıldı. Fenomen oyun PUBG'nin tamamen ücretsiz olan daha düşük sistem gereksinimleri içeren sürümü PUBG Lite'ın tüm özellikleri de ortaya çıktı.

Hayatta kalma oyunlarının son yıllarda gittikçe popüler olması, bu konudaki oyunların sayısının çoğalmasına neden oldu. PUBG'nin ardından piyasaya sürülen Fortnite ve Apex Legends'ın ücretsiz olması PUBG'nin işini zorlaştırırken, PUBG'nin sistem gereksinimleri ve optimizasyon sorunları da ciddi anlamda tartışma konusuydu. Hal böyle olunca PUBG yapımcıları, çözümün 'PUBG Lite' olacağını düşünerek bir fenomen haline gelen PUBG'nin Lite versiyonunu duyurmuşlardı. Türkiye'nin de dahil olduğu Lite sürümü bugün itibarı ile erişime açıldı. Oyun sunucularına erişimin açılmasıyla birlikte PUBG Lite'ın tüm özellikleri de ortaya çıktı.

İşte PUBG Lite'ın tüm özellikleri:

  • Modlar

Pubg Lite'ta bizleri tıpkı PUBG'nin normal sürümünde oolduğu gibi gibi antreman modu, solo modu, squad modu ve solo squad modu karşılıyor. PUBG'de sıkça tercih edilen ve iki kişilik takımların yer aldığı duo modu ise henüz PUBG Lite'da bulunmuyor. Ayrıca yine PUBG'nin normal sürümünde olduğu gibi iki farklı perspektif türünde de oynayabiliyoruz. Bu perspektifler birinci şahıs (doğrudan karakterin gözü) ve üçüncü şahıs perspektifi (karakter dışarıdan görüntüleniyor).

  • Sezonlar

Yine normal sürümle benzerlik gösteren sezon özelliği de PUBG Lite'da yer alıyor. Bu sayede belirlenen süre içerisindeki istatistiklerinizi oyun içerisinden takip edebileceksiniz ve başarınıza göre sıralamaya girebileceksiniz.

  • Haritalar

PUBG'nin Lite sürümünde normal sürüme göre haritalar aynı diyebiliriz. Sadece en son çıkan Vikendi haritası PUBG Lite'a dahil edilmedi.

  • Haritaların Kullanımı

PUBG Lite haritaların kullanımı konusunda bir dizi avantajla birlikte geliyor. Normal sürümde olmayan bazı özellikler PUBG Lite'a getirilmiş durumda. Örnek vermek gerekirse PUBG'nin mobil sürümünde yer alan seslerin yönünü görebilme özelliği Lite sürümde de bulunuyor. Bu sayede sesin nereden geldiğini anlayabileceksiniz. Ayrıca aracınızı bıraktığınız yer de harita üzerine gösteriliyor. Bununla birlikte işaret koyduğunuz bir noktaya olan uzaklığınızı ve bir bombanın patlama süresini de harita üzerinden görebileceksiniz.

  • Oyun İçi Ödüller ve Pass

Normal sürümde olduğu gibi Lite sürümde de Battle Points (BP) kazanmaya devam edeceğiz, ayrıca karakterin özelleştirilmesi için kullanılan Pass seçeneği de en azından şu an için ücretsiz olarak PUBG Lite'da bulunuyor. Normal sürümdeki Pass'ler ücretli ve ücretsiz olarak iki farklı şekilde ayrılıyor, ücretini vererek dahil olursanız ücretsiz olanlara göre daha farklı ürünler kazanıyordunuz.

  • Sesli İletişim

Sesli iletişim özelliği de tıpkı normal sürümde olduğu olduğu gibi farklı seçeneklerle PUBG Lite üzerinde buunuyor. 

Eğer PUBG'nin ülkemizde de erişime açılan ücretsiz sürümü PUBG Lite'ı hala indirmediyseniz, buraya tıklayarak oyunun resmi internet adresine giderek hesabınızı oluşturabilir ve oyunu indirebilirsiniz. 

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/turkiyede-erisime-acilan-pubg-litein-ozellikleri-duyuruldu-41222926
155
20
7
7
6
Emoji İle Tepki Ver
155
20
7
7
6