Twitch, Türkiye'de Yerel Abonelik Fiyatlandırmasına Geçiyor: İşte Yeni Abonelik Fiyatı

267
25
16
4
2
Resmi blogundan bir açıklama yayınlayan Twitch, abonelik servisi için yerel fiyatlandırmaya gidileceğini açıkladı. Söz konusu açıklamaya göre artık Türkiye'deki Twitch kullanıcıları, desteklemek istedikleri yayıncılara çok daha uygun bir fiyat ile abone olabilecekler.

Dünyanın en büyük canlı yayın platformlarından biri olan Twitch, özellikle Türkiye'deki kullanıcıların içten bir "Oh!" çekeceği duyurusunu paylaştı. "Twitch tarihindeki en büyük değişikliklerden birini" gerçekleştiren platform, Türkiye'den başlayarak yerel abonelik fiyatı uygulamasına geçiş yapacağını açıkladı. Söz konusu değişiklik ile birlikte Twitch'te Kademe 1 abonelik fiyatı 9,90 TL olacak.

Peki yayıncılar bu değişiklikten nasıl etkilenecek? Paylaşılan bilgilere göre Twitch, fiyat değişikliğinin başladığı ay dahil olmak üzere yayıncılara 12 ay boyunca gelir ayarlama teşviki sağlayacak. Böylece bir yayıncı, bir ay içinde canlı yayın referans değeri saatinin en az %85'i kadar canlı yayın yaptığı ve uygunluk kriterlerini karşıladığı sürece, yayıncının abonelik gelirindeki azalmayı telafi etmek için “gelir ayarlama teşviki” ödenecek.

Twitch'in yeni yerel abonelik fiyatlandırmasıyla ilgili paylaşmış olduğu açıklamanın satır başları şu şekilde:

twitch yerel fiyat

  • 1. Kademe abonelik fiyatı tüm ülkelerde üç aşağı beş yukarı 4,99 ABD Dolarına eşdeğer. Bu fiyat, pek çok ülkede izleyicilerin favori yayıncılarını desteklemesini, yayıncıların topluluklarını büyütmesini, daha fazla içerik oluşturmasını ve yeni kitlelere ulaşmasını zorlaştırıyor.
  • Avrupa veya Asya'da yayıncıları abonelik yoluyla destekleyen aktif kullanıcıların yüzdesi, Kuzey Amerika'ya göre yaklaşık %50 daha düşük. Latin Amerika'da neredeyse %80 daha az. 
  • Önümüzdeki birkaç ay içinde, birçok ülkedeki abonelik fiyatlarını (mevcut abonelik, yeni ücretli abonelik ve hediye abonelik) yerel yaşam maliyetleriyle daha iyi uyum sağlayacak şekilde düzenleyeceğiz. İlk ayarlama, 20 Mayıs 2021'de Meksika ve Türkiye'de olacak. Meksika ve Türkiye'yi 2021 yılının 3. çeyreğinde Asya, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa'daki birçok ülke takip edecek.
  • Bu kararı vermeden önce birkaç fiyat testi gerçekleştirdik ve düşük abonelik fiyatlarının yayıncıların toplam aylık aboneliklerini ve abonelik gelirlerini artırdığını gördük. Brezilya'daki son testlerimizden birinde, daha düşük abonelik fiyatları toplam abonelik sayısını ve yayıncının gelirini iki kattan fazla artırdı. 
  • Twitch, fiyat değişikliğinin başladığı ay dahil olmak üzere ilk üç ay boyunca referans değeri kanal ve Prime abonelik gelirlerinin %100'ünü karşılayacak (gerekirse). Ardından, izleyen 9 ay içinde her üç ayda bir teşvik ödemelerini %25 oranında azaltacağız. Böylece toplam 12 ay boyunca gelir ayarlama teşviki sağlanmış olacak. 
  • Yayıncı, bir ay içinde canlı yayın referans değeri saatinin en az %85'i kadar canlı yayın yaptığı ve belli başka uygunluk kriterlerini karşıladığı sürece, bu yayıncının abonelik gelirindeki azalmayı telafi etmek için “gelir ayarlama teşviki” ödeyeceğiz. Yayıncı ortalamalarını aşan bir performans gösterirse, yani abonelik gelirini artırırsa teşvik ödemesini değil, o artan tutarı alacak. Gelecek aylarda referans değerin altına düşerlerse de gelir teşvikini almaya devam edecekler.
  • Türkiye'deki 9,90 liralık yeni Kademe 1 abonelik fiyatı önemli bir indirime tekabül ediyor. Bunun sonuçlarını görmek, toplulukların sevdikleri yayıncılar ile kucaklaşmalarını izlemek için sabırsızlanıyoruz. Yeni uygulamaya kademeli bir geçiş ile topluluğa sorunsuz ve başarılı bir deneyim sunmak istiyoruz. Ayrıca, geçiş sürecinin gelişimi ve sıradaki aşamaları hakkında topluluğumuzu bilgilendirmeye devam edeceğiz. 
Kaynak : https://blog.twitch.tv/tr-tr/2021/05/17/building-global-communities-with-local-subscription-pricing/?utm_referrer=https://t.co/LzKQxynb5B?amp=1
267
25
16
4
2
Emoji İle Tepki Ver
267
25
16
4
2