Twitter'da Binance'in Adını Kullanan Sahte Reklamlara Dikkat!

4
1
1
0
0
Dolandırıcıların şimdi de dev borsa Binance'in adını kullanarak yatırımcıları hedeflediği görüldü. Bu kişilerin, Twitter'da herkesin karşısına çıkabilecek para kazanma vadeden sahte reklamlarla yatırımcıları oltasına düşürmeye çalıştığı görüldü.

Dünya çapında artık neredeyse herkesin internet kullanması nedeniyle çevrim içi platformlardaki dolandırıcılık vakaları da hızla artıyor. Ülkemizde de sık sık bu tarz olaylarla karşılaşıyoruz. Örneğin geçtiğimiz aylarda pandemi yardımı vaadiyle insanların bilgilerinin çalındığı ortaya çıkmıştı.

Tabii dolandırıcılık olaylarının en çok yaşandığı alanlardan birinin kripto paralar olduğunu da söyleyebiliriz. Suçlular, halihazırda para kaybeden kripto yatırımcılarını hedef alarak bu kişileri mağdur etmeye çalışıyor. Bu olaylar, Twitter gibi popüler mecralara yayılabiliyor; hatta ünlü borsaların isminin kullanılabilmesine bile yol açıyor. Geçtiğimiz aylarda yerli borsa Paribu’nun ismini kullanan dolandırıcıların sahte reklamlarla yatırımcıları hedeflediği görülmüştü. Şimdi ise yine benzer reklamların Twitter’da dolaştığı ortaya çıktı.

Dolandırıcılar, Twitter’da dev borsa Binance’in ismini kullanarak kurban arıyor

Kripto para ile ilgilenleri hedef alan dolandırıcılar, bu sefer yerli bir borsayı değil, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ismini kullanmaya başladı. Yukarıdan da gördüğünüz gibi kötü niyetli kullanıcılar, ‘Sponsorlu’ olarak gözüken bu reklamlar ile insanları dolandırmaya çalışıyor. Reklam, ünlü borsanın logosunu ve ismini kullanıyor. Ancak dikkatli bakıldığında ismin ve kullanıcı adının gerçekten Binance’e ait olmadığı görülüyor.

Dolandırıcılar, bu reklamlarda insanlara para kazanma vaadinde bulunuyor. Açıklamada, “5. Yılımıza özel tüm kullanıcılarımızın bakiyesinin %25’i hediye” ifadeleri yer alırken kullanıcılardan başvuru için bir linke tıklamaları isteniyor. Bu yöntemin, yukarıda sizlere bahsettiğimiz sahte Paribu reklamlarıyla benzer olduğunu söyleyebiliriz. Orda da aynı tarz vaatlerle kullanıcılar mağdur edilmeye çalışılıyordu.

İşte bu tarz güvenilir firmaların ismini kullanan sahte reklamlar konusunda dikkatli olmak bize düşüyor. Eğer dolandırıcıların oltasına takılmak istemiyorsak bu linklere tıklamaktan kaçınmamız gerekiyor. Ek olarak böyle şeyleri gördüğümüzde de hesapların şikayet edilerek bildirilmesi gerekiyor.

4
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
1
0
0