Twitter, Tüm Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu

20
3
2
1
0
Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından Twitter, kasım ayından itibaren siyasi içerikli tüm reklamların yasaklanacağını duyurdu. Bu hamleyle birlikte Twitter, yaklaşan ABD seçimleriyle ilgili tutumunu da belli etmiş oldu.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, çarşamba günü yaptığı açıklamada, hedefli siyasi reklamlara izin vermenin, istenmeyen mesajlara yol açtığını söyleyerek, bundan sonra platformun siyasi reklamları barındırmayacağını belirtti.

Twitter’daki tüm siyasi içerikli reklamları küresel olarak yasaklama kararı aldıklarını ifade eden Dorsey, “İnsanlar bir hesabı takip etmeye ya da bir paylaşımı retweet etmeye karar verdiklerinde, siyasi mesaja zaten ulaşıyorlar. Kullanıcıların bu kararını yok sayıp, onlara hedefli reklamlar göstermek zorlama bir eylem oluyor” dedi.

“İnternet reklamcılığı, ticari reklamverenler için inanılmaz derecede güçlü ve etkili olsa da, bu güç milyonlarca insanın hayatını ve vereceği oyları etkilemek için kullanılabilmesi sebebiyle siyaseten önemli riskler getiriyor” diyen Dorsey, daha önce taviz, manipülasyon, yalan haber, bot ve trol ordusu gibi pek çok kötüye kullanıma şahit olduklarını belirtti.

twitter

Siyasi reklam yasağının 22 Kasım’da yürürlüğe gireceği aktaran Twitter CEO’su, 15 Kasım’da yeni politika hakkında daha fazla bilgi sunacaklarını ifade etti

Dorsey’nin açıklaması, Facebook'un yanlış veya yanıltıcı bilgi içerenler de dahil olmak üzere siyasi reklamları yasaklamayacağını duyurmasından sadece bir hafta sonra geldi. Geçtiğimiz hafta ABD Kongresi’nde gerçekleşen bir oturumda konuşan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, politik reklamcılığın Facebook'ta her yerde olduğundan daha şeffaf olduğunu savunmuş ve siyasi reklamların bir tür özgür konuşma biçimi olduğunu söylemişti.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/news/twitter-bans-political-ads-in-november-jack-dorsey/
20
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
3
2
1
0