Bir Zamanlar Uğursuzluk Getirdiğine İnanılan 12 Şaşırtıcı Şey

53
6
3
2
1
Batıl inançları olmayanlar bile merdiven altından geçmenin ya da ayna kırmanın uğursuzluğu hakkında bilgi sahibidir. Biz de muhtemelen bilmediğiniz batıl inançları sizler için derledik. Bakalım insanlar uğursuzluk getirecek diye nelerden korkuyorlarmış!

Tarih boyunca öyle şeylerin uğursuzluk getirdiğine inanılmış ki, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bakalım siz bu batıl inanışlardan en çok hangisine şaşıracaksınız!

1. Gemide muz taşımak

Denizcilerin batıl inançları olduğunu her daim duymuşuzdur. Onlardan biri de muzların gemiye kötü şans getirdiğine inanmalarıydı. Bu inanışın asıl sebebini merak ediyorsanız söyleyelim: 1700'lerde İspanya ve Karayipler arasında muz taşırken batan ve kaybolan bazı gemiler! Bu arada denizcilerin bir diğer batıl inanışına göre, gemide ıslık çalmak da uğursuzluk getiriyordu.

2. Birine asıl doğum gününden önce mutlu yıllar dilemek

Doğum günümü öncesindeki hafta sonunda kutlayayım derseniz Almanlar size karşı çıkacaktır. Çünkü çoğu Alman birine doğduğu günden evvel mutlu bir yaş dilemenin uğursuzluk getirdiğine inanır.

3. Cuma günü çarşaf değiştirmek

Eski bir inanışa göre cuma günleri çarşaf değiştirmenin sonucu kötü rüyalar ve kabuslardı.

4. Gemilerin ismini değiştirmek

Eski bir inanışa göre; bir gemi ya da teknenin ismini değiştirmek, ölüme meydan okumakla eş değerdi.

5. 13'üncü Salı

İngiliz kültüründe 13. Cuma uğursuzluğu neyse, İspanya'da da 13. Salı uğursuzluğu oydu. Çünkü İspanyolca'da salı günü anlamına gelen Martes, savaş tanrısının ismi Mars'tan geliyordu.

6. Farklı biraları karıştırmak

                                             

Çek Cumhuriyeti'nde kişi başına düşen bira tüketimi öyle fazla ki, hakkında batıl inançlar da var elbette. İki farklı birayı karıştırmanın uğursuzluk getireceğine inanılıyor.

7. Sarı giysiler hediye etmek

Bir diğer İspanyol batıl inancıyla karşınızdayız. Bir İspanyol efsanesine göre, sarı renk kötü şansı çağırıyor. Hatta şeytanın kendisini temsil ettiğini düşünen bile var.

8. Bebeklere iltifat etmek

Biz de onlara iltifat ettikten sonra Maşallah diyoruz ancak Sırbistan'da bebeklere güzel bir şey söylemenin onlara ömür boyu kötü şans getirebileceğine inanılıyor.

9. Pişmiş balığı ters çevirmek

Çin'de yemek yerken tabağınıza gelen balığı ters çevirmenizin uğursuzluk getireceğine inanılıyor.

10. Şarap ve karpuzu karıştırmak

Arjantin geleneklerine göre karpuz ve şarabı bir araya getirmek belaya yelken açmakla aynı şey. Hatta ikisinin aynı masada bulunması bile onlara göre uğursuzluk getiriyor.

11. Küçük bebeklerin tırnağını kesmek

Eski bir Galler geleneğine göre, anne-babalar tırnak kesmeden önce bebeklerinin en az 6 aylık olmasını beklemeliydi. Aksi takdirde çocuklarının uğursuzlukla büyüyüp, hırsız olabileceğine inanılıyordu.

12. Gökkuşağını göstermek

 

Geçmişte birçok kültürde, gökkuşağını parmakla göstermek tanrılara saygısızlık edip onların öfkesini üzerine çekmekle eş değer tutuluyordu.

53
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
53
6
3
2
1