Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Rus Aracından Sıvı Sızdı: Astronotların Planları İptal Oldu! [Video]

8
6
1
0
0
İki Rus kozmonotun uzay yürüyüşü, Rusya'nın ISS'e bağlı uzay aracı Soyuz MS-22'deki sızıntı nedeniyle iptal edildi. NASA ile Rusya, sızıntının kaynağını tespit edip arızayı gidermek için ortak çalışma yürütecek.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Kurum tarafından yapılan açıklamada, iki Rus kozmonotun uzay yürüyüşü yapmak için harekete geçtiğini ancak uzay aracında tespit edilen bir sızıntının bu yürüyüşü iptal ettirdiğini açıkladı.

Sergei Prokopyev ve Dmitry Petelin isimli kozmonotlar, aslında 14 Aralık 2022'de uzay yürüyüşüne çıkacaklardı. Bu uzay yürüyüşü önceden planlanmıştı. Ancak Soyuz MS-22'nin arka kısmındaki bir soğutma sıvısı sızıntısı, yürüyüşün iptal edilmesine yol açtı. ISS'e kenetlenmiş olarak duran MS-22'deki sızıntı ile ilgili çalışmalar devam edecek.

Soyuz MS-22, daha birkaç ay önce uzaya gönderilmişti!

Soyuz MS-22

Soyuz MS-22'de meydana gelen sızıntının nedeni bilinmiyor. Ancak bu olayın şaşırtıcı olduğunu söylemek gerekiyor. Zira uzay aracı, daha Eylül 2022'de uzaya fırlatılmıştı ve birkaç aydır görev yapıyordu. NASA ile Rus kozmonotlar tarafından yapılan incelemeler, sızıntının neden kaynaklandığını ortaya çıkartacaktır. İncelemelerden sonra, Soyuz MS-22'deki sızıntının kesilmesi için çalışmalar başlayacak.

NASA, Soyuz MS-22'deki sızıntıyı anbean kayıt altına aldı!

Soyuz MS-22 sızıntı

Rus kozmonotların uzay yürüyüşleri, NASA tarafından da canlı olarak yayınlanacaktı. İşte o anlarda, Soyuz MS-22'deki sızıntı da anbean kayıt altına alındı. Yukarıdaki fotoğrafta, uzay aracından sızan sıvının nasıl püskürdüğünü görebilirsiniz. Aşağıdaki videoda ise canlı yayına yansıyan anlara tanıklık edebilirsiniz.

Kaynak : https://phys.org/news/2022-12-russian-iss-spacewalk-cancelled-due.html
8
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
6
1
0
0