Jeff Bezos'la Uzaya Çıkan 18 Yaşındaki Genç, Amazon'dan Hiç Alışveriş Yapmadığını Söyledi

83
7
4
2
0
Blue Origin'in New Shepard aracıyla geçtiğimiz günlerde uzaya çıkan uçuş ekibinde bulunan Oliver Daemen, uzaya giden en genç insan olarak adını zihinlere kazımıştı. Daemen, bununla kalmayıp Amazon'dan hiç alışveriş yapmadığını söyleyerek Bezos'un aklına 2 kere kazınmış oldu.

Amazon’un kurucusu ve artık yönetim kurulu başkanı olan Jeff Bezos, şirketi bugünlere getirdikten sonra diğer kuruluşlara odaklanacağını söylemişti. Çok geçmeden Blue Origin şirketiyle geçtiğimiz günlerde uzaya çıkan Bezos, yaklaşık 10 dakikalık bir yolculuğun ardından sağ salim geri gelmişti.

Gerçekleştirilen uçuşun ardından uçuş sırasında neler olduğu merak konusu olmuş, bu sebeple de uçuş ekibi, birçok kaynak tarafından soru yağmuruna tutulmuştu. Yöneltilen soruların haricinde kendileri de uçuş hakkında detaylar verdi. Bu detaylardan Oliver Daemen’inki, Bezos için yürek burkan cinsten.

"Amazon’dan hiç alışveriş yapmadım"

Blue Origin ekip

Yolculuk hakkında konuşan Oliver Daemen Jeff Bezos’a bugüne kadar Amazon üzerinden hiçbir şey almadığını söyledi. Bezos ise uzun zamandır birinden bunu duymadığını söyleyerek cevap verdi.

Bezos’un tüm müşterilere ve çalışanlara bu uçuşu mümkün kıldıkları için teşekkür ettiğini düşünürsek Daemen’in söylediğinin o durumda biraz uygunsuz kaçtığını söyleyebiliriz. Yine de başarıdan başarıya koşan Amazon’u bugünlere getiren Bezos’un, Daemen’in yorumuyla yıkılmayacak kadar sağlam geri dönüşler aldığı şüphesiz ortada. Bu bağlamda durum, bir bakıma eğlenceli bir hal alıyor.

Normalde Daemen’in koltuğu, 28 milyon dolar (yaklaşık 240 milyon TL) karşılığında başka birisi tarafından alınmıştı fakat zaman problemi nedeniyle kim olduğu bilinmeyen bu kişi, uçuşa katılamayacağını söyledi. Bu da halihazırda ikinci uçuş için yerini ayırtan Daemen’in öne alınmasını sağladı. Daemen’in söylediklerine göre ödedikleri miktar 28 milyon dolara yaklaşmıyor bile.

Kariyer konusunda uzay yolculuğundan devam edip etmeyeceği sorulduğunda ise Daemen profesyonel olarak ne yapacağından emin olmadığını fakat uzay yolculuğuna odaklanacağını söyledi. Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://gizmodo.com/dutch-teen-who-went-to-space-with-jeff-bezos-told-him-h-1847354287
83
7
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
83
7
4
2
0