Uzaydan Bile Görülebilen, İnsan Elinin Değdiği 12 Şey

51
13
12
9
3
Son sınır olan uzaydan dahi görebildiğimiz insan yapımı yapılar var mı? Çin Seddi, Palmiye Adaları gibi devasa yapı ve oluşumları listeliyoruz. Bu içerikteki görseller, bazı kişilerin Dünya'ya bakış açısında değişikliğe yol açabilir.

Dünya, her yönüyle çok kalabalık bir gezegen. Devasa bir gezegende çok küçük canlılar olduğumuz için bu güzelliği her zaman göremesek de kadrajımızı çok yukarılara kaydırdığımızda biricik gezegenimizin ne kadar özel olduğunu daha iyi anlayabiliyoruz.

Dünyamız uzaydan çok daha farklı görünüyor. Gerçek güzelliğini görmemizi sağlayan bu fark, uzunca bir süre bazı söylentilere konu oldu. Çoğu kişi, uzaydan görünen nesneleri tam olarak bilmiyor. Çin Seddi’nin uzaydan görünen tek insan yapımı yapı olduğunu düşünen insanlar, bu noktada yanılgı içerisindeler. Dünyada Çin Seddi gibi uzaydan görülebilen pek çok insan yapımı nokta var. Bu yapımlar sadece bir oluşum değil, insan eylemleri sonucunda oluşan pek çok şey olabilir. 

Bugün sizlere, uzaydan da görülebilen insan eylemiyle oluşmuş noktaları göstereceğiz. Bu görseller, Dünyaya bakış açınızı değiştirebilir. İsterseniz başlayalım:

Uzaydan Görülebilen 12 Şey

Çoğunluğu balta girmemiş ormanlardan oluşan Amazon, kısa süre önce devasa bir yangına sahne oldu. Bu yangın o kadar büyüktü ki uzaydan bile çok rahat bir şekilde görülebiliyordu.

Suudi Arabistan’da doldurularak yapılan bu yer, uzaydan çok güzel görünüyor.

Zamanında güzel bir orman olan bölgenin insan eli ve sanayi değdikten sonraki hali.

Okyanuslarımızı nasıl kirlettiğimiz, uzaydan çekilen bu özel fotoğraflarla gözler önüne seriliyor.

Pkyanus kirliliği

İnsan eliyle oluşturulmuş mükemmel simetriye sahip tarlalar.

Tarlalar

Dubai’nin efsanevi Palmiye Adaları, sadece yerden değil uzaydan da efsane bir görünüme sahip.

Dubai

Bu gördüğünüz yer, Arjantin’de yer alan petrol alanlarının bulunduğu nokta. Daha çok örümcek ağı, şehir yolları gibi oluşumlara benziyor.

Arjantin

Yol üzerine çizilmiş mozaik tasarım, yukarıdan bakıldığında daha çok anlam kazanıyor.

Mozaik tasarım

Dünya üzerinde efsane karayolları var. Hatta öyle ki, bazıları sanat eseri olarak bile gösterilebilir.

()

Etrafınız devasa bir çöl ile kaplıysa, uzayda görünürlüğünüz normalden biraz daha fazla oluyor.

()

Dünyamızın kaynaklarını kullanmamızı sağlayan madenler, bazen o kadar büyük boyutlara ulaşıyor ki uzaydan bakıldığında birer sanat eserleri gibi görünüyor.

()

Evet, Çin Seddi de uzaydan görülebiliyor. Tabii ki herhangi bir yakınlaştırma olmadan bu seddi görmek zor. Biraz yakınlaştırdığınız zaman tam olarak böyle göründüğünü söyleyebiliriz:

Çin Seddi

51
13
12
9
3
Emoji İle Tepki Ver
51
13
12
9
3