Önlemler Geri mi Geliyor: İki İlde 65 Yaş Üstü Vatandaşlara Kısıtlama Getirildi

29
10
5
2
1
Ülkemizde son dönemde tekrar artışa geçen koronavirüs vakaları sonrası bazı illerde çeşitli kısıtlamalar tekrar uygulamaya konuldu. Son olarak Van ve Kayseri'deki 65 yaş üstü vatandaşlara toplu etkinliklere katılma kısıtlaması getirildi.

Dünya genelinde 20 milyondan fazla insana bulaşan ve 766 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs, ülkemizde de hâlâ etkisini hissettiriyor. Üstelik ülkemizdeki koronavirüs vaka sayıları son dönemlerde tekrar artışa geçmiş durumda.

Türkiye'deki günlük koronavirüs vaka sayısı, temmuz ayının ortalarında üç hanelere düşerken ağustos ayının başlarında tekrar 1.000'in üstüne çıkmaya başladı. Günlük vaka sayılarının yeniden artması da tekrar bazı önlemlerin alınmasına sebep oldu.

7 ilde 65 yaş üstüne toplu etkinlikler yasaklandı

koronavirüs

Ülke genelinde tekrar artış gösteren vakalar sonrası 65 yaş üstü vatandaşların düğün, nişan, sünnet ve mevlit gibi toplu etkinliklere katılmaları 5 ilde yasaklanmıştı. Son olarak 2 şehirde daha 65 yaş üstü için bu yasaklar getirildi.

Artan vakalar sebebiyle ilk olarak Malatya, Düzce, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Yalova'da 65 yaş üstü için çeşitli kısıtlamalar getirilmişti. Şimdi bu kısıtlamaların uygulanacağı iller arasına Van ve Kayseri de eklendi. Van'da 65 yaş ve üstü vatandaşların toplu etkinliklere katılmaları yasaklanırken Kayseri'de toplu etkinliklere katılmanın yanı sıra pazar ve AVM gibi mekânlara girişlerin de sınırlandırıldığı açıklandı.

koronavirüs maske, 65 yaş üstü maske

Van Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada "65 yaş ve üzeri olanların sabah saat 07.30- 10.00 ile akşam saat 16.30- 19.00 arası şehir içinde, mahalle ve ilçeler arası toplu taşıma yapan araçlara (belediye ve halk otobüsü, minibüs) binmesi yasaklanmıştır. Kısıtlamalara uymayanlar hakkında hem idari hem de adli işlem yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sağlıklarının korunabilmesi amacıyla İlimiz genelinde düğün, kına,nişan, nikah, mevlit, sünnet merasimi, vb. gibi toplu etkinliklere (anne, baba, dede, nine, amca, dayı, teyze ve hala haricinde) 65 yaş ve üzerindeki misafirlerin kabul edilmemesine, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sağlıklarının korunabilmesi amacıyla toplu taşıma araçlarını sadece sabah 10.00’dan, akşam 17.00’ye kadar kullanabilmelerine, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sağlıklarının korunabilmesi amacıyla pazar, AVM, sosyete pazarı vb. gibi toplu alışveriş mekanlarına girişlerinin sınırlandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/iki-ilde-daha-65-yas-ustu-vatandaslara-kisitlama,896939
29
10
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
10
5
2
1